«Кіровоградщина у дзеркалі часу» розповіла історії талановитих земляків (ФОТО)

22 грудня на сцені театру ім. М. Кропивницького презентували унікальну серію фотоальбомів «Кіровоградщина в дзеркалі часу», присвячених 75-річчю області.

Передноворічний настрій у фойє театру створювала не лише ялинка, а й відомі кіровоградці, які неспішно походжали між стелажами міні-книжкового ярмарку, спілкуючись один з одним і фотографуючись напам’ять.

Після третього дзвоника власне і почалася презентація проекту «Кіровоградщина в дзеркалі часу».  7 альбомів – 7 творчих стежок із культурного життя області: образотворче мистецтво, хореографія, музика, література, архітектура, театральне та декоративно-ужиткове мистецтво.

«Кіровоградщина в дзеркалі часу» – винятковий краєзнавчий продукт, який занурює у світ минувшини. На сторінках альбому ви знайдете унікальні кадри культурного життя області за 75-річну історію її існування та цінну інформацію про видатних особистостей Кіровоградщини. І все це – трьома мовами – українською, російською та англійською.  Кожен з альбомів містить символічну кількість сторінок – 75 (+ чи – 2 сторінки), що підкреслює урочистість видання.

Всі випуски ювілейного видання презентували найталановитіші люди та колективи сучасності – театральна трупа театру Кропивницького, хор Любовича, ансамбль бандуристок, камерний оркестр «Концертіно», хореографічний ансамбль «Пролісок».

2-годинне сценічне дійство чергувалося виступами відомих діячів області – літераторів, художників, балетмейстерів, співаків, художніх керівників, архітекторів. У молодих і зелених розбігалися очі від такої кількості талантів.

 

«Є такий закон – Закон Концентрації називається. Так от, цей закон стверджує, що чим культурніше місто, тим більше воно зосереджене на собі, своїй культурі і талантах,  – занурився у культурологічні нетрі Григорій Клочек. – Кіровоградщині є ким і чим пишатися. Тільки ми дуже мало знаємо про цих людей. Видання «Кіровоградщина у дзеркалі часу» буде прекрасним помічником у пізнанні своїх багатогранних земляків».

З цим важко не погодитись – область не бідна на таланти. Просто ми часто забуваємо про це, думаючи, що справжнє життя десь там, у столиці і містах мільйонниках. Але варто лише роззирнутись – і вже інший світ. Маленький і комфортний, але від того не менш талановитий.

Краєзнавчо-святковий проект «Кіровоградщина у дзеркалі часу» видано кіровоградським видавництвом ТОВ «Імекс-ЛТД» за підтримки Кіровоградської ОДА. Ціна комплекту із семи альбомів – 450 гривень.

Тетяна Колісник, Перша електронна газета.

Поширити:

Залишити коментар:

коментар