У День св.Миколая військові Канатового отримали подарунки від Станіслава Березкіна (ФОТО)

Журналістка
Світлана Листюк
Журналістка

Коли 16 червня 2014 року на колишньому аеродромі «Канатове» підняли державний прапор України, він перестав сприйматися як покинутий і забутий. Після анексії Криму Росією Міністерство оборони України прийняло рішення про переміщення українських військових з аеродрому «Джанкой» до нового місця дислокації – в Канатове. І вже цієї осені аеродром приймав військові літаки. 

На даний час в частині несуть службу військовослужбовці з різних куточків України, серед них офіцери та прапорщик, які залишилися вірними присязі і передислокували частину та військову техніку з Криму в Канатове. Вони проживають у тимчасових приміщеннях, але вже весною перейдуть у відновленні казарми, де нині проводиться ремонт. Паралельно з відновленням контрольно-диспетчерського пункту на аеродромі ведуться роботи з благоустрою території та відновлення інфраструктури аеродрому.

Хоча Міністерство оборони й профінансувало частину робіт, проте на ремонт приміщень потрібні додаткові кошти та будівельні матеріали. Крім того, військові розповіли про ще одну нагальну проблему: відсутність транспортного підвозу особового складу з Кіровограду до місця служби та у зворотному напрямку, через що вони змушені добиратися до частини самостійно.

У День Святого Миколая представники Благодійного фонду Станіслава Березкіна «Добротвір» передали особовому складу військової частини, що розташована в Канатовому подарунки – харчі, машинки для стрижки, оргтехніку та пакунки із солодощами і мандарини.

«Ми дуже вдячні, що про нас не забувають волонтери та благодійники Кіровоградщини. Вдячний народному депутату України Станіславу Березкіну і його помічникам за те, що так швидко відгукнулися на наше прохання і у день Святого Миколая наші військові отримали подарунки, а також моральну підтримку», ‒ зазначив заступник командира по роботі з особовим складом Михайло Третяк під час зустрічі з гостями військової частини.

Олександра Мушкет для Першої електронної газети.

Поширити:

Залишити коментар:

коментар