ООН виділило біженцям зі Сходу, що перебувають на Кіровоградщині, 1,5 млн грн допомоги

ООН надало 1,5 млн. грн. для виплати одноразової грошової допомоги найбільш вразливим сім’ям із зони АТО, що проживають на Кіровоградщині.

Про це повідомляє сайт Кіровоградської ОДА. Відповідно до двосторонньої угоди між департаментом соціального захисту населення облдержадміністрації та Регіональним Представництвом Управління Верховного Комісара ООН у справах біженців в область надійшли 1,5 млн. грн. на виплату одноразової матеріальної допомоги найбільш вразливим сім’ям з числа переміщених з тимчасово окупованої території та районів проведення антитерористичної операції. До зазначеної категорії відносяться багатодітні сім’ї (троє і більше дітей), родини, в яких є особи з особливими потребами (інвалідність), батьки-одинаки. Сума допомоги встановлюється від 3 000 до 7 500 грн. залежно від кількості членів сім’ї.

Списки таких сімей сформовані управліннями соціального захисту населення райдержадміністрацій та міськвиконкомів за місцем їх тимчасового проживання на підставі наданих документів, що підтверджують статус сім’ї, та акта обстеження соціально-побутових умов проживання сім’ї.

Поширити:

Залишити коментар:

коментар