Історичний календар Кіровоградщини: стежками великих земляків

19 грудня в краєзнавчому відділі бібліотеки ім. Д. Чижевського презентували  «Історичний календар Кіровоградщини на 2015 рік. Люди, події, факти».

Те, що Кіровоградщина багата талантами, ні у кого не викликає сумнівів. Важко знайти людину, яка не знає хто такий Гарік Бірча, Олександр Лещенко, Євген Коноплянка, Володимир Винниченко чи Іван Карпенко-Карий. Але, повірте, це мала частка тих імен, які прославляють Степову Елладу в Україні та світі. 10-й випуск історичного альманаху  значно розширив горизонти нашого уявлення про великих земляків.

Володимир Босько відкриває нам інший, маловідомий світ талановитої Кіровоградщини. У календарі ви знайдете чимало цікавого про наших земляків: чемпіонів спорту, професорів, артистів, художників, письменників, бізнесменів, юристів, науковців. Дізнаєтесь, що новомиргородець Сергій Бойко є президентом групи ЗАТ «Воля-кабель», одного з головних провайдерів України, а добровеличківець Віктор Карачун – один із співвласників компанії «АТБ-маркет», яка нараховує 650 магазинів у 173 містах України.

«Історичний календар Кіровоградщини на 2015 рік. Люди, події, факти» – це і справді унікальне видання. На його сторінках ви знайдете відомості про майже 400 уродженців Кіровоградщини, як минулих часів, так і сьогодення, які досягли неабиякого успіху.

Познайомитись з альманахом можна у відділеннях бібліотек Кіровоградщини і на сайті бібліотеки ім. Д. Чижевського.

Тетяна Колісник, Перша електронна газета

Поширити:

Залишити коментар:

коментар