Влада обмежує соціальну сферу, щоб долар був по 17грн?

Журналістка
Світлана Листюк
Журналістка

Бюджет 2015 і Програма дій Уряду на 2015-2017 роки вводять ряд антиконституційних заходів, які насправді наступають на права трудящих.

Про це сьогодні під час зборів профспілкового активу ФПО за участі голови ОДА Сергія Кузьменка заявив голова федерації Максим Баланенко.

Він розповів, що Уряд розраховує скоротити державні витрати на 26 млрд. грн., з них більше половини – на соціальну сферу. Зокрема:
˗ скасовується фінансування дитячих оздоровчих закладів та санаторного лікування;
˗ у лікарнях вводиться платне харчування (на стаціонарі);
˗ скасовується безплатне харчування учнів молодших класів;
˗ здійснюватиметься укрупнення груп садків;
˗ збільшиться навантаження на вчителів, а надбавки скасуються;
˗ також є намір скасувати стипендії для студентів.

До того ж, починаючи з грудня 2013 року, заморожено розміри прожиткового мінімуму при рівні інфляції більше 20%.

«Соціальні рішення приймаються без широкого суспільного діалогу. Тому всеукраїнські профспілки 23 грудня у Києві планують провести акцію протесту», – повідомив Максим Баланенко.

У відповідь на позицію профспілчан голова ОДА Сергій Кузьменко зазначив, що завдяки таким соціальним обмеженням вже за кілька років ситуація в країні вирівняється, стабілізується і почнеться зростання. Також він висловив сподівання, що ситуацію полегшить фінансова підтримка світової спільноти.

«Країна розграбована і в стані війни. Ми повинні всі разом працювати, щоб вивести її з цього стану. Ті, хто знаходяться зараз при владі, не матимуть політичного майбутнього. Але ж треба комусь взяти на себе відповідальність – сказати, що по-іншому не може бути, і почати працювати», – наголосив Кузьменко.

Наостанок він зазначив: сподівається, що курс долара не сягне 27-ми грн., а буде 17-18 грн.

Поширити:

Залишити коментар:

коментар