Через курс долара діти-інваліди залишаться без автобуса?

Журналістка
Світлана Листюк
Журналістка

Вчора, напередодні Деня Святого Миколая, кіровоградські дітки-інваліди дізналися, що через стрибок курсу долара можуть залишитися без обіцяного автобуса. 

Про це сьогодні під час засідання сесії Кіровської районної у місті Кіровограді ради повідомила Анна Заботкіна (директор Центру соціальної реабілітації діток-інвалідів).

Вона розповіла депутата про досягнення Центру, а також про проблеми, які виникли останнім часом. Зокрема про те, що автобус “Еталон”, який планувалося купити за бюджетні кошти (центр виграв у гроші в обласному конкурсі проектів та програм розвитку місцевого самоврядування), може так і залишитися мрією.

Чому так стається, детально розповів голова Кіровської районної ради Сергій Горбовський. За його словами, ускладнення із купівлею автобусу виникли через курс валюти. Представники ТОВ «Автоград-2007» – дилери торгового дому «Український автобус», – буквально вчора (четвер, 18 грудня) по телефону заявили, що через падіння курсу гривні договір про купівлю автобусу на 530 тис.грн., який має бути підписаний у Кіровограді 22 грудня, може так і залишитися непідписаним.

Сергій Горбовський та Анна Заботкіна запевнили депутатів, що докладуть усіх зусиль у переговорному процесі із черкащанками, адже автобус вже давно створений і лише чекає на оплату та перевезення у Кіровоград. Мова не йде про те, щоб зараз – за новим курсом долару, – замовити його виробництво. Мова йде про купівлю автобусу, який давно стоїть на складі. Це автобус марки «Еталон» на 15 місць, у тому числі обладнаний для перевезення діток-нівалідів, які виховуються у центрі.

Поширити:

Залишити коментар:

коментар