Чергова пропозиція «безправному гуртожитку»

Цього разу в ролі «обіцяльника» виступив голова ОДА Сергій Кузьменко. Виявилось, що до розмови з пожильцями гуртожитку на пр. Університетському, 21, пан Кузьменко підійшов вельми серйозно, провівши підготовчу роботу та вивчивши, принаймні поверхнево, матеріали цієї давньої справи. Допомагав губернатору розібратись у хитросплетіннях взаємозв’язків власника гуртожитку з жильцями секретар міськради Іван Марковський, котрий, разом з активісткою Світланою Бондаренко, провів для посадовця невелику екскурсію коридорами гуртожитку.

Вся зустріч з жильцями, однак, зводилась до єдиної пропозиції, – пристати на пропозицію представника фірми-власника пана Ярошенка, та все ж викупити свої власні помешкання.

Були озвучені й більш приємні для жильців новини: «Я разом з Іваном Івановичем (Марковським – Авт.) зустрілись з Володимиром Ярошенком, як представником фірми «Вагран», та обговорили ситуацію навколо вашого гуртожитку. У підсумку було досягнуто домовленості, з кожним з жильців зустрінуться київські представники фірми та буде проведена індивідуальна розмова для пошуку консенсусу. Обіцяю буди присутнім хоча б на одній-двох таки зустрічах.

Наскільки я зрозумів, зі слів пана Ярошенка, раніше кімнату в гуртожитку можна було викупити за 10-15 тис грн, тож якщо сума не змінилась, це досить реальна можливість не продовжувати конфлікт і все ж придбати житло. Тим паче, що зі свого боку ми з Іваном Марковським гарантуємо, що у разі недостачі тим чи іншим жильцям певної суми на придбання житла, ми розробимо механізми надання фінансової допомоги чи розстрочки виплати цієї суми», – підсумував Сергій Кузьменко.

Подібний варіант жильці обіцяли обдумати, однак вже зараз можна сказати, консенсусу досягти буде вельми важко, враховуючи що ціна квартир на яку зараз згодні пристати жильці – 5 тис грн, а найбільш активні жильці не погодяться й на це. Тож епопея з безправним гуртожитком триває, хоча й з певними, незначними, зрушеннями.

Поширити:

Залишити коментар:

коментар