Кіровоградський “Кредитний майдан” вимагає діалогу з Гонтарєвою

Сьогодні, 19 грудня, під стінами Управління НБУ в Кіровоградській області зібралися активісти “Кредитного майдану”, які вчергове хочуть нагадати державі про себе – заручників валютних кредитів.


Декілька десятків кіровоградців прийшли з плакатами на площу Героїв Майдана вимагати від держави реструктуризації валютних кредитів у рамках всеукраїнської акції, повідомляє журналіст Першої електронної.

“У 2006 році взяла валютний кредит на 2-кімнатну квартиру. В банку сказали, що так вигідніше, – ділиться бідою заручниця валютного кредиту Олена Дядюшко, вчитель історії однієї з шкіл міста. – При тодішньому курсі долара, 5,05 грн., моїх прибутків вистачало на погашення кредиту. Навіть у 2008 році, коли іноземна валюта різко підскочила, ми просто тугіше затягнули паски і намагалися впоратися зі своїми зобов’язаннями. Але тепер у нашої родини вистачає коштів лише на погашення відсотків. Фінансові надходження не встигають за курсом долара. Тому єдиний вихід – просити державу допомогти нам”.

Всеукраїнська ГО “Валютний кредит” робить все можливе у законодавчому полі, щоб українські банки провели реструктуризацію валютних кредитів. В громадській раді при комітатах банківської сфери над розробкою законопроектів працюють активісти ГО “Кредитний майдан”. Вони намагаються перевести у законодавче поле вимоги активістів про переведення кредитів з іноземної валюти у гривню за курсом, що був встановлений банком на момент видачі кредиту. Крім законотворчої роботи активісти вимагають ще й відкритого діалогу з Головою НБУ – Валерією Гонтарєвою.

“Ми вимагаємо, щоб нині діючий голова правління НБУ Валерія Гонтарєва, вийшла з активістами на діалог і відповіла за всі безчинства, що робляться у банківській системі України зараз. Але вона ще жодного разу не відповіла на наші запрошення до відкритого спілкування”, – стверджує Лариса Соколовська, координатор кіровоградського “Кредитного майдану”.

Кіровоградські активісти не збираються припиняти свою громадську діяльність. І вже зовсім скоро відправляться у Київ, вимагати від держави зупинити банківське рабство.

Поширити:

Залишити коментар:

коментар