Воїн АТО отримав диплом КНТУ (ФОТО)

Журналістка
Світлана Листюк
Журналістка

Сьогодні, 18 грудня, під час засідання вченої ради КНТУ було вручено диплом бакалавра випускнику кафедри “Програмне забезпечення” Василю Петринко. Студент, який ніс службу у зоні АТО, не мав можливості отримати диплом разом зі своїми одногрупниками. Тепер, після повернення з фронту і тривалого лікування, Василь нарешті отримав документ про вищу освіту.

Вручаючи диплом солдату, ректор КНТУ Михайло Черновол зазначив, що багато студентів вузу зараз несуть службу у зоні АТО і кожен з них – герой.

«Цей диплом є ще однією з Ваших перемог!», – сказав він випускнику-воїну і запропонував продовжити навчання в університеті.

image-bf00822d1ec9ec42e0e9af0211e2d17c81dc9dc10c1da258c8d470055b643a65-VВасиль Петринко – старший сержант, розвідник з третього полку спеціального призначення. У липні цього року під час боїв з терористами поблизу російського кордону він отримав тяжке поранення в голову. Довгий час знаходився без свідомості.

Усі спроби пробитися і вивезти поранених через територію, контрольовану сепаратистами, до наших військ закінчилися невдачею, тому Василя, аби врятувати йому життя, переправили в місто Гуково Ростовської області (РФ). Там старшого сержанта прооперували: зробили трепанацію черепа, видалили велику гематому і осколок. Довгий час Василь перебував у вкрай важкому стані. Згодом його перевезли в Україну, де він перебував на лікуванні в одному з госпіталів.

Щоб зібрати гроші на лікування молодого героя, його друзі за підтримки народного депутата України Станіслава Березкіна влаштували благодійний футбольний матч.

За самовідданий захист Батьківщини Василь Петринко був нагороджений орденом «За мужність» третього ступеню.

14 грудня герою виповнилося 22 роки. Попереду у нього ще одна операція.

Поширити:

Залишити коментар:

коментар