СБУ затримала сімох російських найманців

Журналістка
Світлана Листюк
Журналістка

Протягом цього тижня працівниками СБУ запримано сімох осіб (громадян України і Росії), які займалися диверсіями, бучи членами банд-формувань чи співпрацювали з російськии спецслужбами на території Донбасу, Дніпропетровської і Миколаївської областей.

На Донеччині контррозвідка Служби безпеки України спільно з військовими ЗСУ затримала громадянина України, командира відділення терористичного угруповання «Русская православная армия». Встановлено, що бойовик брав активну участь у бойових діях на боці «ДНР».

Після поранення він відстав від свого бандформування та повернувся до свого рідного міста Авдієвки з наміром здійснити розбійний напад, пограбування та вбивство своїх заможніх знайомих. На вкрадені кошти злодій хотів придбати автоматичну зброю та боєприпаси для повернення у зону бойових дій до своїх поплічників.

Співробітниками УСБУ у Дніпропетровській області припинено протиправну діяльність інформатора терористичного угрупування «ДНР» на прізвисько «Безсмертний». Встановлено, що «Безсмертний» використовувався бойовиками «ДНР» для розвідки позицій українських вояків в районі Донецького аеропорту.

Оперативна група контррозвідки СБУ затримала поблизу м. Сєверодонецьк Луганської області двох громадян України, 1998 р.н., які брали активну участь у терористичній діяльності т.зв. «ЛНР». Затримані з першого дня захоплення міста з автоматами в руках, як поліцаї, патрулювали вулиці, охороняли штаб терористів, чатували на блокпостах.

У Артемівську Донецької області Служба безпеки України під час затримання чергового «каравану» зі зброєю затримала терориста на прізвисько «Монах», який здійснив спробу замаху на співробітників СБУ. Бойовика затримано, вилучено цілий арсенал зброї: карабіни, гранатомет, кілька десятків гранат, близько півтисячі набоїв.

У м. Миколаїв Служба безпеки України затримала громадянина Росії, який причетний до спроби викрадення російськими спецслужбами українського військового літака. Як ми вже повідомляли, наприкінці листопада ц.р. контррозвідка СБУ зірвала спробу спецслужб РФ викрасти український літак. Затриманий 30-річний росіянин, у цьому злочинному задумі був «зв’язковим» – організував зустріч одного з мешканців Миколаєва з офіцером ГРУ ГШ МО РФ у Бєлгороді, на території Росії.

16 грудня ц.р. співробітники контррозвідки СБУ у Ясинуватському районі Донецької області затримали громадянина РФ С., 1978 р.н., мешканця м.Москва, який незаконно перетнув державний кордон України та прямував на підконтрольну бойовикам територію для організації незаконного ремонту вогнепальної зброї, що використовується терористами для нападів на мирне населення.

За усіма випадками тривають оперативно-слідчі дії. Затримані дають свідчення.

Поширити:

Залишити коментар:

коментар