Благодійники передали Олександрійській районній амбулаторії новий кардіограф

Журналістка
Світлана Листюк
Журналістка

Керівництво благодійної організації «Районна лікарняна каса» передало Олександрійській районній амбулаторії портативний електрокардіограф, вартістю 12 тис грн. Його придбали за рахунок благодійних внесків, які щомісяця сплачують члени організації.

Як повідомив кореспонденту Першої електронної керівник Центру первинної медико-соціальної допомоги району Олександр Гірник, новим обладнанням користуватимуться лікарі загальної практики сімейної медицини.

Важливе місце в роботі лікарів займає огляд пацієнтів, правильне діагностування та призначення лікування. Оскільки практично кожен третій пенсіонер, якого обслуговує районна амбулаторія, страждає на різні захворювання серця, просто необхідно вчасно їх виявляти.

Для виконання цієї процедури потрібен спеціальний прилад – кардіограф. Коштує він недешево і сама амбулаторія придбати його не змогла б. Тому звернулися до керівника «Районної лікарняної каси» Анатолія Крівця і попросили допомогти придбати прилад.

Сам же Анатолій Крівець відзначає, що, крім нового кардіографа, цього року з «лікарняної каси» виділяли кошти й на потреби інших структурних підрозділів районної лікарні, у тому числі для стаціонарів хірургічного та терапевтичного відділень. На придбання медичної апаратури надали 27, 5 тис. грн., на закупівлю виробів медпризначення – 7 тис. грн.

«Що стосується медичної допомоги, наданої членам організації, то протягом року її отримали майже дві тисячі осіб, з них 150 пенсіонерів та 95 дітей, на що було витрачено 882 тис. грн.. У грошовому еквівалентів середня допомога одному пацієнту становить від дев’ятисот до двох тисяч гривень. А що стосується благодійних внесків, то щомісяця вони складають 30 грн. Ряди організації цього року поповнило 153 членів, при тому, що загалом її членами є практично 7 тисяч осіб», – повідомляє Анатолій Крівець.

Поширити:

Залишити коментар:

коментар