У Кіровограді затримали потенційного терориста

Під час проведення санкціонованого обшуку у помешканні 25-річного кіровоградця правоохоронці виявили чималу кількість зброї, боєприпасів до неї, а також психотропні речовини. За зберігання заборонених предметів та речовин чоловікові загрожує до 7 років позбавлення волі.


Про це першій електронній повідомили у Кіровоградському МВ УМВС України в Кіровоградській області. В одній із кімнат у шафі молодик зберігав пристрій, зовні схожий на дистанційний підривач у розібраному стані з запалювальним механізмом, тротилову шашку вагою 200 грамів та вибуховий пакет. Окрім того, за місцем проживання кіровоградця було виявлено кілька пістолетів, револьвер, зброю, схожу на рушницю 20 калібру з прицілом, та 11 набоїв до неї, а також 34 патрони під гумову кулю калібру 9 мм.
У домоволодінні чоловіка правоохоронці також вилучили амфетамін, метамфетамін та електронні ваги, на яких зловмисник зважував психотропні речовини, які в подальшому планував продати.

Виявили працівники міліції і коробку з наручними годинниками, ноутбуки та фотоапарати. На даний момент проводиться перевірка стосовно того, чи є ці предмети речовими доказами кримінальних правопорушень, скоєних на території обласного центру.
Вилучене направлено на дослідження до науково-дослідного експертно-криміналістичного центру при УМВС України в Кіровоградській області.

За цим фактом відкрито кримінальні провадження за ч. 1 ст. 263 «Незаконне поводження зі зброєю, бойовими припасами або вибуховими речовинами» та ч. 1 ст. 309 «Незаконне виробництво, виготовлення, придбання, зберігання, перевезення чи пересилання наркотичних засобів, психотропних речовин або їх аналогів без мети збуту» Кримінального кодексу України.

Підозрюваному загрожує до 7 років позбавлення волі.

Поширити:

Залишити коментар:

коментар