Рубль падає. Кримчани скуповують гривні

Журналістка
Світлана Листюк
Журналістка

Ціни в окупованому Криму через рекордне знецінення російського рубля тільки за минулу ніч зросли в кілька разів: на 300-400 рублів здорожчали продукти і на тисячу й більше – будівельні матеріали, меблі, техніка. Кримчани кинулися до обмінників і скуповують гривні.

Про це пишуть усі недержавні кримські видання.

Так, сьогодні вранці, 17 грудня, в супермаркетах Криму продавці швидко міняють цінники. Якщо, наприклад, ламінат німецького виробника вчора коштував 650-680 рублів, то сьогодні – 5 тисяч рублів за ту ж квадратуру.

Причина подорожчання – девальвація російського рубля в анексованому Криму почався, що спричинила справжній валютний ажіотаж. Курс іноземних валют міняється мало не кожні 5-10 хвилин. Люди в паніці кинулися скуповувати все, що є в пунктах обміну.

«Беруть все: і долар, і євро, і навіть гривню питають. Скуповують по будь-якому курсу, тому що він постійно росте, і люди хочуть встигнути купити по нижчому», – розповіли валютники, зазначивши водночас, що поки в Криму дефіциту валюти немає.

Станом на 15:00 16 грудня за місцевим часом, за один долар в обмінниках Сімферополя просять 77 рублів, за один євро – 94 рублі, за одну гривню – 2,9 рубля. Станом на 8 ранку 17 грудня – ціна на долар зросла на 12 рублів.

Поширити:

Залишити коментар:

коментар