Французи планують видобувати кіровоградський уран?

Французька компанія Areva розглядає можливість видобутку уранової руди в Україні спільно з державним підприємством «Східний гірничо-збагачувальний комбінат» (СхідгГЗК, Дніпропетровська обл.). Саме до структури цього підприємства входять кіровоградські уранові шахти Інгульська, Смолінська таНовокостянтинівська. СхідГЗК випускає 3,3% світового обсягу урану.

Про це повідомляє УНІАН з посиланням на представника компанії Areva в Україні Сергія Корольова. За його словами, план щодо спільного видобутку урану розглядався давно, однак у певний момент просування в цьому питанні було призупинене.

Він повідомив, що компанії запропонували проаналізувати дані декількох невеликих родовищ в Україні, і якщо це буде економічно вигідно, то Areva запропонує варіанти подальших дій спільно зі СхідгГЗК.

«Найближчим часом приїдуть наші фахівці, які попрацюють спочатку з паперами і подивляться, вигідно це чи ні», – сказав представник французької компанії.

За його словами, у випадку спільного видобутку Areva розраховує отримувати частину уранової продукції. «Вона може бути продана третім особам, використана компанією Areva або використана в Україні. В цьому сенсі жодних обмежень немає», – зазначив Корольов.

Поширити:

Залишити коментар:

коментар