Випускники КНТУ в Кабміні та Верховній Раді

Журналістка
Світлана Листюк
Журналістка

За підсумками позачергових виборів до парламенту 2014 року та при подальшому формуванні складу Кабінету міністрів України посади у законодавчій та виконавчій владі отримали четверо випускників Кіровоградського національного технічного університету різних років. Двоє стали парламентарями, двоє працюватимуть в уряді. 

Депутатами Верховної ради VІІІ скликання є випускники КНТУ Станіслав Березкін і Олександр Горбунов.

Переможець виборів в одномандатному окрузі №100 Станіслав Березкін закінчив кафедру технології машинобудування тоді ще Кіровоградського інституту сільськогосподарського машинобудування у 1984 році. У Верховній Раді – член Комітету з питань економічної політики.

С.Березкін-фото-277x300

 Олександр Горбунов обраний депутатом по загальнодержавному багатомандатному округу (№41 списку політичної партії «Народний фронт»), член Комітету Верховної Ради України з питань бюджету. Вищу освіту отримав за спеціальністю «Менеджмент організацій» (Кіровоградський державний технічний університет, 1997-2003 рр.).

 ????????

 Головою Державної служби інтелектуальної власності України Кабінет міністрів призначив доктора економічних наук Аллу Жарінову. В 1980 Алла Георгіївна з відзнакою закінчила Кіровоградський інститут сільськогосподарського машинобудування (навчалась на кафедрі технології машинобудування). В 1987-1993 роках працювала в Кіровоградському інституті сільськогосподарського машинобудування на посадах наукового співробітника і викладача.

жарінова

 За напрямок європейської інтеграції у Міністерстві культури України відповідатиме заступник міністра Андрій Вітренко, який закінчив Кіровоградський державний технічний університет у 2000 році, здобувши кваліфікацію магістра з фінансів (спеціальність «Фінанси»). В 2009-14 роках Андрій Вітренко очолював офіс депутата Європарламенту, здійснюючи проектну та консультативну діяльність, координуючи співпрацю з інституціями Європейського Союзу.

 вітренко

Як не згадати, що в 2013 році фінансово-політичний журнал «Forbes Украина» розмістив КНТУ на 15-му місці рейтингу вітчизняних ВНЗ за кількістю підготовлених ними топ-менеджерів.

Поширити:

Залишити коментар:

коментар