Українські силовики щодня затримують близько 10 терористів

Журналістка
Світлана Листюк
Журналістка

Українські спецслужби та правоохоронці продовжують посилений контроль для знешкодження терористичних груп і проникнення незаконної зброї з зони, яка тимчасово контролюється бойовиками. Щоденно за фактами таких злочинів СБУ та МВС затримує близько 10 злочинців.

Так 15 грудня завдяки успішній спецоперації контррозвідка СБУ затримала на контрольованій українськими військовими території групу бойовиків, які здійснювали терористичну діяльність у Донецькій області.

Група підпорядковувалась бойовику на прізвисько «Мінер», за вказівками якого надавала всебічну підтримку терористам, які здійснювали обстрілювали з важкої артилерії українських військових.

Також затримано спільників ватажка – приватного підприємця з Артемівська Донецької області, який збирав дані про координати сил АТО, а також безробітний, який передавав зібрану інформацію артилерійським розрахункам терористів для коригування обстрілів по українських позиціях. Ще двоє затриманих спільників терористів влаштували конспіративну квартиру для диверсантів та допомагали бойовикам переховуватися під виглядом мирних жителів у медичних закладах.

Крім цього учора о 18:10 поблизу с. Володимирівка Приазовського району Запорізької області на блокпосту працівники міліції зупинили автомобіль Mercedes-Benz. Під час огляду автомобіля виявлено та вилучено 6 гранат РГД-5, 5 запалів до ручних гранат та 1520 патронів до різної зброї. За даним фактом відкрито кримінальне провадження за ч.1 ст.263 Кримінального Кодексу України (Незаконне поводження зі зброєю, бойовими припасами або вибуховими речовинами), що карається позбавленням волі на строк від двох до п’яти років.

Поширити:

Залишити коментар:

коментар