У Кіровограді перейменують вулиці і створять нові

Сьогодні виконком Кіровоградської міської ради затвердив проекти рішень, згідно яких у Кіровограді з’являться нові вулиці, а декілька центральних вулиць змінять назви.

Так було погоджено проекту рішення “Про найменування вулиць та внесення доповнення до попереднього рішення міськради”. Згідно проекту рішення, яке буде винесено на розгляд міської ради, у Кіровограді з’являться вулиці провулки Гвардійський, Волонтерський, Героїв АТО та вулиці Катранівська, Кущівська та Батальйонна. Ці вулиці і провулки з’являться на місці ділянок землі, виділених учасникам АТО під забудову у районі вул.Родімцева.

Також топонімічна комісія пропонує перейменувати вулицю третьої П’ятирічки у вулицю Юрія Власенка,  загиблого воїна АТО.

Проект рішення про перейменування виконком вулиці Калініна у вул.Шульгіних, вул.Кірова у Михайлівську (історична назва), а вулицю Червоногвардійську у Архангельську було проголосовано 7 голосами членів виконкому проти двох “проти”. Проти перейменування активно виступав член виконкому Юрій Кочерженко. Його підтримав заступник міського голови Олексій Олійник, який апелював до того, що “ми не повинні відрікатись від радянського періоду і 75 років радянської держави”. На його думку, місто “розбудував Радянський Союз”, а у випадку перейменування вулиць “їх доведеться перейменовувати через 10-15 років, коли знову зміниться влада”.

Остаточне рішення по топографічним питанням буде прийняте депутатським корпусом на сесії кіровоградської міської ради.

Поширити:

Залишити коментар:

коментар