Олександрійську електричку хочуть відновити

Журналістка
Світлана Листюк
Журналістка

Відновлення руху приміського електропоїзда № 6331/6334 “Олександрія – Вознесенськ – Олександрія” планується проектом Постанови Верховної Ради України.

Про це повідомляють «Олександрійські новини».

Авторами проекту є чотири депутати Верховної Ради, які представляють Кіровоградщину: Станіслав Березкін (округ №100), Анатолій Кузьменко (округ №103), Олександр Горбунов («Народний фронт»),  Сергій Ларін («Опозиційний блок»).

Наразі проект постанови буде обговорюватись у комітетах парламенту.

Як зазначено у тексті постанови, «враховуючи необхідність забезпечення подальшого розвитку Олександрійського регіону та прав споживачів транспортних послуг» необхідно відновити рух електропоїзда «Олександрія – Вознесенськ – Олександрія».

В пояснювальній записці до тексту постанови зазначається, що у нині чинному графіку руху пасажирських потягів скасовано курсування цієї електрички.

«Як наслідок таких дій, електропоїзд сьогодні курсує взагалі минаючи місто Олександрію. При скороченні маршруту у 2011 році чиновники не вивчили ситуацію, не порадилися з місцевої владою та громадськістю, скоротивши всього на 30 км зазначений маршрут, тим самим позбавили мешканців міста і навколишніх сіл потрапляти до обласного центру – Кіровограда зручно, швидко та вигідно. Наразі громадяни змушені користуватися автобусами, а це дорожче, менш надійно (особливо враховуючи стан доріг і зимовий період), потребує набагато більше часу».

Поширити:

Залишити коментар:

коментар