Двох кіровоградських бійців поранено в зоні АТО

Журналістка
Світлана Листюк
Журналістка

Двоє бійців 34-го батальйону територіальної оборони “Батьківщина” підірвалися на “розтяжці”, яку встановили бойовики ДНР в районі 7-го блокпосту.

Про це повідомляється на сторінці батальйону у Фейсбуці.

У повідомленні йдеться:

“Попри красномовні обіцянки зі сторони ворога про те, що новий режим тиші буде сумлінно дотримуватись з обох сторін, ми маємо перший сигнал про те, що терористи не збираються миритись із втратами. Вони хочуть йти далі. На західний Донбас та Україну.

Сьогодні, на сьомому блокпості пролунав вибух – двоє вояків батальйону були поранені. Хлопці підірвались на розтяжці, яка була встановлена поряд із блокпостом ворожими диверсантами.

Сьомий блокпост – одна з найбільш гарячих точок, та являє собою велику стратегічну важливість. Там знаходиться потужний укріпрайон, який захищає сусідні території від горлівського угруповання терористів.

Теракт на блокпосту був добре організований та заздалегідь спланований. Вибуховий пристрій встановили поряд та замаскували. Під час розвідування місцевості двоє бійців батальйону підірвались на ньому. На щастя поранення не критичні – вже незабаром обидва воїни повернуться в ряди “Батьківщини”.

Вочевидь “ДНР” планує вести з ЗСУ диверсійну війну, аби експерти ОБСЄ, що і так продемонстрували свою лояльність до них, взагалі не мали приводу для повідомлень про порушення перемир’я з боку сепаратистів”.

Втрата батальйону тимчасова, але, за данними саперів, це була далеко не остання пастка, залишена ДНРівцями для українських військових.

Поширити:

Залишити коментар:

коментар