Студенти створили журнал про кіровоградську каву (фото)

Журналістка
Світлана Листюк
Журналістка

Кафедра видавничої справи та редагування КДПУ ім. В. Винниченка продовжує кавовий марафон у Кіровограді. Учора, 11 грудня, відбувся видавничий но-стоп: студенти створили журнал за 4 години. Результати цієї творчості оцінювали професіонали, адже до Кіровограда приїхали засновники журналу «Люблю каву»: головний редактор Дар’я Кузнєцова та літературний редактор Катерина Перконос.

Як повідомила Першій електронній ініціатор проведення видавничого нон-стопу Ірина Ткаченко, вони давно хотіли зробити видавничий інтенсив, в результаті якого створюється видання (журнал, книга тощо). «Ми плануємо проводити такі освітні проекти систематично, за різними напрямками. Це стане хорошою фаховою школою для студентів спеціальності «Видавнича справа та редагування». Перший проект відбувся у співпраці з київським виданням «Люблю каву», – розповіла Ірина Ткаченко.

Головний редактор журналу Дар’я Кузнєцова та літературний редактор Катерина Перконос поділилися досвідом створення нішевого видання та допомогли студентам підготувати проект журналу, на сторінках якого розгортається аромат саме кіровоградської кави.

Гості відзначили старанність студентів та їх відкритість до співпраці з викладачами. «Видно, що люди знайомі усіма подіями кіровоградської кави. Ми створювали журнал саме про це, аналізували свою роботу. Потім із викладачами сформували домашнє завдання кавовим ентузіастам. Ми чекаємо результатів цієї роботи – трансформації журналу у визначений формат. Згодом видання буде надруковане принаймні в кількох примірниках», – розповіла Дар’я Кузнєцова.

Нагадаємо, кафедра видавничої справи та редагування КДПУ ім. В. Винниченка заснувала низку заходів, які приваблюють любителів кави, поезії та творчості. Зокрема, викладачі та студенти КДПУ організовують «Поетичний каппінг».

Поширити:

Залишити коментар:

коментар