АТО: Троє українських військових загинуло, восьмеро – поранено

Журналістка
Світлана Листюк
Журналістка

Минулої доби зафіксовано 22 обстріли позицій сил АТО. Кількість та інтенсивність обстрілів зменшилася, вони мають переважно провокаційний характер. Не було зафіксовано жодного обстрілу з застосуванням «Градів». Водночас, на окремих ділянках ворог застосовував танки та стволову артилерію. За минулу добу загинули 3 українських військових, 8 отримали поранення.

Такі дані оприлюднив сьогодні на брифінгу речник Інформаційно-аналітичного центру Ради національної безпеки і оборони Андрій Лисенко.

Українські військові суворо дотримуються режиму «тиші» і не відповідають на провокації терористів. Водночас, сили АТО продовжують нести службу і блокують спроби бойовиків проникнути на підконтрольну українській владі територію. Вчора наші військові під час патрулювання виявили диверсійно-розвідувальну групу противника. Ворог атакував наших воїнів, українські військові знищили диверсантів. На жаль, серед наших військових є втрати.

Найскладнішою залишається ситуація в районі Бахмутівської траси. За вчорашню добу під обстріли з різних видів зброї потрапили житлові квартали та позиції сил АТО у районі с.Кримське та с.Кряківка Новоайдарського району Луганщини. Бойовики стріляли по населених пунктах і наших блокпостах з застосуванням протитанкових керованих ракетних комплексів, мінометів і танка. Також з автоматичного гранатомета терористи обстріляли м.Щастя та зі стрілецької зброї – с.Чорнухине Попаснянського району.

Бойовики обстріляли також позиції українських військових з танків та гранатометів біля с.Сокільники, в районі н.п. Фрунзе та Капітанове. Поблизу м.Щастя терористи двічі обстріляли наш опорний пункт з мінометів та стрілецької зброї.

На Донецькому напрямі терористи із зенітних установок, гранатометів та стрілецької зброї чотири рази обстрілювали позиції українських військових на території аеропорту. З гранатометів та стрілецької зброї бойовики обстріляли опорний пункт поблизу м.Авдіївка.

Тривали обстріли й на Дебальцевському напрямі. Бойовики з артилерії обстрілювали опорні пункти сил АТО поблизу сіл Кам’янка та Рідкодуб. На цьому ж напрямі, в районі н.п. Малоорлівка та Чорнухине терористи вели вогонь по позиціях українських військових зі стрілецької зброї.

На Маріупольському напрямі бойовики з гранатометів двічі обстріляли опорний пункт ЗСУ біля с.Чермалик Тельманівського району. В районі населених пунктів Гнутове та Талаківка було зафіксовано безпілотники противника.

Поширити:

Залишити коментар:

коментар