“Укрпошта” випустила серію конвертів із зображенням загиблих героїв АТО

До Дня Збройних Сил України Укрпошта разом з Міністерством оборони та Національною гвардією України “Укрпошта” започаткувала випуск серії художніх маркованих конвертів під назвою «Героям Слава!». На перших чотирьох конвертах зображені українці, які загинули в зоні АТО, та яким присвоєно звання Героя України, а саме генерал-майор Сергій Кульчицький, полковник Тарас Сенюк, підполковник Костянтин Могилко і старший лейтенант Євгеній Зеленський.

Як повідомляє офіційний сайт “Укрпошти”, на серії конвертів зображені:

 Євгеній Зеленський, який ціною власного життя забезпечив відхід 4 бійців своєї групи;

бойовий генерал Сергій Петрович Кульчицький, який загинув внаслідок потрапляння снаряду терористів у гвинтокрил МІ-8 неподалік гори Карачун;

командир  1-го аеромобільно-десантного батальйону 95-ї окремої аеромобільної бригади Високомобільних десантних військ ЗС України Тарас Сенюк , який загинув під час нападу бойовиків на колону сил АТО, що рухалася з Ізюма в район Слов’янська;

Костянтин Могилко, командир екіпажу транспортного літака АН-30Б, що здійснював спостережний політ у зоні АТО та був збитий 6 червня 2014 р. над Слов’янськом. Коли літак почав падати на житлові квартали Слов’янська, пілот, ціною власного життя, скерував його за межі міста.

Дизайн конвертів розробив художник-графік, член Експертної ради Національного банку України Володимир Таран. Тираж кожного конверта складає – 400 тис. прим. Вартість – 2,35 грн. Конверти будуть представлені в кожному поштовому відділенні.

Поширити:

Залишити коментар:

коментар