У Кіровограді транслюватиметься радіо “Весті”?

На частотах “Перец FM” у місті Кіровограді  найближчим часом може запрацювати радіо “Вести”, яке ЗМІ пов`язують з олігархом Сергієм Курченко, що після втечі Януковича і його оточення також перебуває на території Росії.

«Перша українська радіогрупа», чотири радіостанції якої мовили на 27 частотах у різних регіонах України під позивними «Перець ФМ», DJ FM і Best FM, змінили власника і перейшли під контроль “Медіа Інвест Плюс”. Ця компанія належить кіпрському офшору Nederman Ltd. ТРК «Онікс» та «Стильне радіо», що володіють 24 частотами, вже подали заяви до Національної ради з питань телебачення і радіомовлення про переоформлення ліцензій та хочуть змінити позивні і програмні концепції на концепцію радіо «Вести».

Як повідомляє “Телекритика”,  київській компанії з мережі «Вести» (ТОВ «ТРК “Дивосвіт”») за пряму мову терористів та вислови ведучого про українську мову як «бандерівську» та мову «карателів» Нацрадою з питань телебачення і радіомовлення було оголошено попередження. Голова Нацради Юрій Артеменко доручив апарату Нацради проводити постійний моніторинг ефіру радіо «Вести» та щодня доповідати про виявлені порушення.

Ігор Гужва, номінальний власник медіахолдінгу, заперечує причетність Сергія Курченка до фінансування радіо “Весті”, яке неодноразово давало в ефірі пряму мову ватажків терористів Ігоря Гіркіна, Павла Губарєва, Валерія Болотова, Олександра Ходаковського та інших. Проте джерела фінансування своєї діяльності не оголошує.

Поширити:

Залишити коментар:

коментар