Кубок Кіровограда з КВН: перемогли гості (ФОТО)

Увечері 4 грудня під час розіграшу кубку Кіровограда з КВН в обласній філармонії відбувся потоп – зал залило щирими слізьми глядачів, які нестримно сміялися й плескали в долоні у відповідь на жарти гумористів.

Довели кіровоградців до такого стану 20 команд КВН, які з’їхалися до Кіровограда на всеукраїнський фестиваль веселих і кмітливих. Прибули жартівники з Комсомольська, Миколаєва, Кременчука, Києва, Хмельницького, Харкова, Чернівців, Луцька, Херсону, Полтави, Коломиї, Кіровограда і навіть з острову Джарилгач!

З-поміж них були як дебютанти, котрі вперше вийшли на сцену, так і молоді, але вже відомі команди, які встигли відмітитися у Вищій і Першій українській лізі КВН, є авторами та акторами проектів «Країна У», «Розсміши коміка», «Камеді-батл». З огляду на такий склад команд, від їхніх виступів можна було чекати чого завгодно, але те, що філармонія просто розриватиметься від сміху і скандувань вболівальників, не чекали навіть самі організатори.

До речі, організаторами, ведучими і суддями фестивалю були гравці кіровоградської команди КВН «Маленький Париж» та департамент молоді і спорту Кіровоградської ОДА. А призовий фонд у 10 тис. грн. надано головою КОДА Сергієм Кузьменком. Варто зазначити, що самого Кузьменка на фестивалі не було, але в залі сидів інший не менш відомий політик місцевого розливу – Артем Стрижаков, якого ведучий назвав одним зі спонсорів заходу. Коли Стрижаков піднявся зі свого місця, щоб привітатися з глядачами, зал замість оплесків засвистів і загудів у відповідь.

Отже, перед тим, як передати кіровоградську публіку на поталу веселим конкурсантам, її «розігрівали» метри місцевого КВН – команда «Маленький Париж». «Блондинка на війні» у їхньому виконанні викликала у залу першу хвилю сміху і змусило переконатися навіть найскептичніших, що недарма вони придбали квитки і такого морозного вечора сиділи в прохолодному залі.

А далі – понеслося!

«Обі Ван Кенобі» (Комсомольск) показали, чим насправді займаються монтажники, які встановлюють пластикові вікна, коли їх ніхто не бачить.

«Мініпанки» із Полтави запропонували оригінальний гумор. Головною фішкою команди були балаклави, які заважали зрозуміти, хто з гравців розмовляє. Не всі жарти «Мініпанків» підкорили глядачів, але сцена прощання закоханого кота Андрія і жаби Віки нікого не залишили байдужим. Окремо треба подякувати хлопцям за їхні шалені танці, після яких кіровоградці переконалися: можна не витрачати час на уроки танців – головне хотіти танцювати.

Ще одні полтавчани – команда «Yes, we can» – вразили «пристрасним» контемпом у виконанні безпритульного, який, як виявилося, можна танцювати … не танцюючи.

Херсонський «Дикий Молодняк» сипав дикими жартами, розігруючи історії з буденного життя. При цьому їм вдалося підняти і висміяти вагому і водночас банальну для України проблему – знання державної мови. На сцені вони показали зустріч російськомовного даішника українця з водієм вірменом, який чистою українською мовою зізнавався в коханні неньці Україні, за що врешті отримав чималий штраф. Від філософських роздумів на тему патріотичності глядачів відволікла сцена повернення додому нетверезої дружини, яка не лише вимагала від чоловіка пояснень про те, де ж вона пів ночі ходила, та ще й, як врешті з’ясувалося, переплутала квартири.

Жіночу тему продовжили жартівники з команди «Дай 5». Біатлоністка у виконанні житомирянина викликала водночас і сміх, і співчуття, адже у самий відповідальний момент (перед пострілом) у неї розірвався комбінезон ну у дуже цікавому місці!

А луцькі КВНщини («Замок Любарта») яскраво продемонстрували, наскільки небезпечним заняттям є кидання весільного букету: розлучена жінка з п’ятьма дітьми змела всіх на своєму шляху в пошуках шостого щастя. Вони ж нагадали глядачам про одвічну проблему України – дороги. «Чого нема, того не намалюєш», – пояснив школяр, якому учитель географії доручив намалювати карту автомобільних доріг.

Гості з Хмельницького – «Відпочиваймо разом» – показали чоловікам, яким насправді дурнуватим є татко, який добряче хильне зайвого. А ще не оминули нагоди запросити кіровоградців на свій оптовий ринок, якого жартома назвали своїм головним спонсором. А може і не жартома…

Розповідь про проблеми з пияцтвом продовжили кияни. Так команда «Збірна двору» розіграла справжню трагічну епопею, адже у головних героїв випадково розлилося на підлогу кільканадцять літрів самогону. Не зважаючи на такий несерйозний, але до біса смішний початок, закінчили свій виступ хлопці повчальним і душевним віршем про вкрадене дитинство. Кияни порадили батькам замість айпадів та інших гаджетів купувати дітям м’ячі і скакалки, щоб ті не скніли в своїх кімнатах, а жили здорово.

Кіровоградські команди, яких на фестивалі було аж сім, виступили, чесно кажучи, по-різному. Так дебют «Тусовки» був відверто не вдалим. Жоден жарт так і не дійшов до глядачів. Але треба віддати належне членам команди – вони не знітилися, не здалися і достойно показали всю заплановану програму.

«Принцеси» з КДПУ (факультет філології) ще не відійшли від студентського гумору, тож сипали зі сцени класичними жартами – про навчання і екзамени. Найбільш вдало у їхньому виконанні виглядала здача екзамену з літератури. Здавати іспит прийшла наречена, яку щойно покинув біля вівтаря її коханий. Заплакана дівчина в кожному літературному герої й епізоді впізнавала свого нареченого і це було скоріше сумно, ніж смішно. Все стало набагато веселіше, коли на екзамен прийшов екс-коханий. От тут на обличчі викладачки з’явився яскравий надпис жирними буквами «Попався, пацан!» і… і все. На цьому епізоді весь гумор «Принцес» вичерпався. Прикро, але такий цікавий задум вони не зуміли довести до логічного закінчення.

Наміри потішити глядачів серйозним гумором продемонструвала інша команда з КДПУ – збірна факультету історії та права «Скіф». І хоч гумор їхній, розрахований на суто кіровоградську аудиторію, мав претензії називатися «місцевим», поки що залишається на рівні «містечкового». Окремо слід відмітити скіфську сміливість юних гумористів – вони одними з перших підняли на кпини кіровоградських політиків і не побоялися висміяти їхній інтелектуальний рівень. Чого тільки варте «Пояснення від Артема Стрижакова про те, чому він вирішив поставити світлофор на перехресті паралельних вулиць», у виконанні «Скіфа».

Пожартували над політиком, відомим завдяки своїй нав’язливій рекламі на нещодавніх передвиборчих перегонах, і члени команди «Наївність». Мабуть, кіровоградці ще не встигли забути велорикш, які возили вулицями міста і в дощ, і в зливу величезні рекламні щити кандидата в депутати Стрижакова. А тим, хто забув, «Наївність» нагадала: під час їхнього виступу на сцену на дитячому велосипедику виїхав персонаж, вельми схожий на головного анти-героя з фільму жахів «Пила» (схиблений вбивця Джон Крамер), який тягнув за собою вже легендарний рекламний щит Стрижакова. Якби це був не вечір КВН, а боксу, то можна було б констатувати: «Наївність» відправила зал у нокаут!

Щодо гумору від інших кіровоградських команд, то, наприклад, з усього виступу «Пиріжків з ізюмом» (команда Льотної академії) найбільше запам’яталася остання фраза: «Хоч нас зліпили у різних містах, та ізюм нам додав саме Кіровоград». І це добре, адже були виступи команд, які взагалі нічим не запали в душу.

А кого глядачі взагалі не хотіли відпускати зі сцени, так це КВНщики з Чернівців і Кременчука.

«Жіноча збірна Чернівців» засипала кіровоградців жартами, достойними Вищої ліги КВН. Кожне слово, яке вилітало з уст юних чернівчанок, викликало бурю оплесків і нестримний сміх у присутніх в залі. Сміялися і звичайні глядачі, і суперники, які виглядали з-за куліс, журналісти й оператори, які йшли у філармонію, як на роботу, а потрапили на справжній повноцінний відпочинок. Описувати жарти дівчат було б справжнім кощунством, бо такі гумористичні перлини треба лише бачити і чути особисто. Не дарма ж одна з учасниць команди – Іванна Вдовиченко – була визнана найкращою акторкою фестивалю і отримала відповідний диплом.

А диплом «Найкращого актора» дістався КВНщику зі збірної Кременчука «Лукас» – Олексію Гедройцу. Мабуть, сексуальний танок охоронця нічного клубу у його виконанні не залишив байдужою не тільки жіночу половину залу, а й жіноче представництво в журі. А оскільки «Лукас» порадував кіровоградців не лише граційною пластикою, а ще запальними танцями і смішними жартами, то і головний приз також дістався йому.

Підсумком гумористичного вечора став спільний вихід всіх команд на сцену під овації залу, вручення нагород і фото сесія з жартівниками.

А призові місця журі розподілило наступним чином:
І «Лукас» (Кременчук)
ІІ «Жіноча збірна Чернівців» (Чернівці)
ІІІ «Наївність» (Кіровоград) і «Відпочиваймо разом» (Хмельницький)

Світлана Томашевська, Перша електронна газета
Більше фото на сторінці «Першої електронної» в соціальних мережах

Поширити:

Залишити коментар:

коментар