У Долинській безрезультатно засідала спецкомісія

4 грудня в міській раді Долинської відбулося засідання робочої комісії, створеної за наказом очільника Кіровоградської облдержадміністрації Сергія Кузьменка для вирішення комунальних проблем. 

Основною вимогою ініціативної групи долинчан стало виконання рішення міськвиконкому від 13 листопада. А саме: узаконити перехід на індивідуальне опалення, скасувати незаконно нараховані борги, надати людям довідки про відсутність боргів і претензій з боку надавача послуг, розірвати договори з тепломережею. Однак за цей час нічого не було зроблено для виконання рішення міськвиконкому.

До складу комісії увійшли представники обласної влади з питань ЖКГ, юстиції, представники райдержадміністрації та районної ради, міський голова Долинської, його заступник, начальники газового господарства і РЕМу, а також п’ятеро членів ініціативної групи жителів. Представники ініціативної групи наполягали на включенні до складу комісії засновника та власника «Долинських об’єднаних мереж» Валерія Греська. Без нього комісія матиме лише дорадчий голос і не зможе вирішити проблеми з опаленням, переконані активісти. Однак прохання долинчан не були почуті.

Члени робочої комісії поки що не знайшли спільної мови. «Ми знову зіткнулися з упередженістю: нас просто не чують. Представники з області повторюють раніше озвучену позицію міської влади, не розібравшись як слід у ситуації. З боку комісії не було ніяких пропозицій щодо вирішення проблеми. Тому ми були змушені покинути зал засідання», — розповіла представник ініціативної групи долинчан Валентина Ліщишина.

Після невдалого засідання комісії міський голова Долинської в телефонному режимі повідомив пані Валентині, що наступного тижня відбудеться зустріч ініціативної групи із засновником «Долинських об’єднаних мереж» Валерієм Греськом.
Долинські активісти сподіваються, що справа нарешті зрушить з мертвої точки і що їхні законні вимоги будуть виконані. Інакше погрожують новими масовими акціями протесту в місті.

Нагадаємо, що 12 листопада цього року громадськими активістами була захоплена міська рада. Причина – невирішені системні комунальні проблеми у місті. Тарифи на опалення в Долинській – одні з найвищих в Україні, а якість послуг залишає бажати кращого. Разом із тим, жителі не можуть перейти на індивідуальне опалення. А постачанням тепла в оселі містян займається приватний монополіст – «Долинські об’єднані мережі», провести справедливе розслідування діяльності якого і вимагають мітингувальники.

Фото з сайту http://firstsocial.info/

Поширити:

Залишити коментар:

коментар