Відкритий лист народного депутата України до голови Кіровоградської ОДА

Відкритий лист до голови Кіровоградської ОДА С. Кузьменка

Шановний Сергію Анатолійовичу!

До мене, як до народного депутата України, звертаються освітяни області, які вказують на наявність корупційної складової в діяльності департаменту освіти і науки Кіровоградської ОДА. Про «золоте» вугілля та непрозорі тендери в освіті постійно пишуть як місцеві, так і всеукраїнські ЗМІ. Кілька місяців тому два Інтернет-ресурси Кіровоградщини опублікували журналістські розслідування. Зокрема, Перша електронна газета («Стоп Хабар»: Кого годує освіта Кіровоградщини?») та інформаційний ресурс «Перевесло»  («Про корупційні схеми в кіровоградському обласному управлінні освіти»).

На жаль, попереднє керівництво Кіровоградської ОДА не відреагувало на думку громадськості – усі без винятку чиновники зазначеного департаменту, які працювали при попередній владі, залишаються виконувати свої повноваження і при нинішній. Департамент освіти чи не єдиний з структурних підрозділів ОДА, в якому не відбулося жодних кадрових змін після революційних перетворень в Україні.

Ви представляєте інтереси Президента в області, тобто, відповідно до повноважень, забезпечуєте виконання законів і дотримання норм Конституції України. Я звертаюся до Вас з проханням та сподіваюсь, що Ви зможете розібратися у наступному:

1. Чи ефективно використовуються бюджетні кошти департаментом освіти і науки Кіровоградської ОДА?
2. Чому керівництво департаменту освіти і науки ОДА, маючи значну кількість зауважень і нарікань громадськості та освітян області, не пройшло через люстрацію?
3. Чи готові Ви, як голова Кіровоградської ОДА, до кадрових змін у департаменті освіти і науки?
Чекаю на Вашу відповідь.

З повагою