Спілка ветеранів Афганістану підтримує закон, а не “Самооборону Майдану”

Журналістка
Світлана Листюк
Журналістка

У зв’язку з чутками про те, що воїни-інтернаціоналісти активно підтримують ініціативу “Самооборони Майдану” щодо пікетування і народної люстрації обласної прокуратури, УСВА вирішила озвучити свою офіційну позицію.

Про це йдеться в листі, який надійшов на адресу Першої електронної газети від Спілки ветеранів Афганістану.

“Президія Кіровоградської обласної організації «Українська Спілка ветеранів Афганістану (воїнів-інтернаціоналістів)» вважає за необхідне висловити свою позицію щодо пікетування представниками громадських організацій приміщення обласної прокуратури (так званої народної люстрації).

Як відомо зі ЗМІ та Інтернет-видань, починаючи з 24 листопада, в Кіровограді відбуваються акції протесту громадського руху «Самооборона Майдану» з вимогою звільнення прокурора міста Васильєва Є.О., в.о. прокурора області Панченка Л.І. та його заступника Здоренка Є.В.

До цієї акції приєднались і члени інших громадських організацій, прапори яких знаходяться під стінами облпрокуратури. За інформацією, яку 2 грудня повідомив під час особистого спілкування керівник «Самооборони Майдану» Микола Джоган, представники нашої організації в акції не задіяні. Поряд з цим, у акції могли брати участь окремі афганці.

З цього приводу Президія Кіровоградської обласної організації УСВА вирішила повідомити громадян міста і області про те, що питання про участь нашої організації в цій Акції взагалі не розглядалось.

Позиція Кіровоградської обласної організації УСВА щодо цих подій повністю узгоджується з вимогами ЗУ «Про очищення влади», згідно з яким Верховна Рада та інші органи державної влади здійснюють контроль за виконанням цього Закону у межах повноважень та у спосіб, передбачені Конституцією і законами України.

Отже, проведення люстрації «по-кіровоградськи» та у спосіб, обраний представниками громадського руху «Самооборона Майдану» не відповідає позиції Кіровоградської обласної організації «Українська Спілка ветеранів Афганістану (воїнів-інтернаціоналістів)»“.

Поширити:

Залишити коментар:

коментар