Кіровоградські журналісти мітингуватимуть проти “Міністерства правди”

Сьогодні на площі Героїв Майдану кіровоградські журналісти проведуть мітинг і збиратимуть підписи під зверненням до керівників держави. Вони стверджують – міністерство інформаційної політики, яке створюється за ініціативи президента, фактично є інструментом цензури і втручанням у журналістську діяльність.

4 грудня об 11:00 журналісти з плакатами зберуться на площі Героїв Майдану. Про це повідомила на своїй сторінці у мережі Facebook відома кіровоградська журналістка і телеведуча Яна Пісарева.

Нагадаємо, що однією з функцій нового міністерства, яке в журналістському середовищі вже отримало неофіційну назву “Міністерство правди”, є  здійснення державного нагляду (контролю) за діяльністю засобів масової комунікації незалежно від їх підпорядкування і форми власності:

“Основними завданнями МІП України є: забезпечення формування державної політики щодо діяльності засобів масової комунікації, формування стратегії інформаційної політики держави та забезпечення її дотримання, реалізація державної політики у сферах поширення інформації, просвітницької діяльності і використання національних інформаційних ресурсів, створення умов для розвитку інформаційного суспільства, а також у сфері здійснення державного нагляду (контролю) за діяльністю засобів масової комунікації незалежно від їх підпорядкування і форми власності”.

Журналісти проводять аналогічні акції в інших містах України:

Фото з соціальних мереж

Як повідомляє на своїй сторінці у Facebook народний депутат фракції “Блок Петра Порошенка”, відомий журналіст Сергій Лещенко, фактичним введенням цензури і порушенням принципів демократії вважають таку ініціативу президента спецпредставник ОБСЄ, посольства європейських країн та США. Депутат пропонує повернути міністра-однопартійця до парламентської роботи і провести широку дискусію щодо діяльності новоствореного міністерства.

Нагадаємо, що за квотою “Блоку Петра Порошенка” на посаду міністра “міністерства правди” призначено Юрія Стеця, колишнього журналіста і кума президента.

 

Поширити:

Залишити коментар:

коментар