Крадій, за яким – 30 злочинів та 500 тис. грн. збитків, попався

Журналістка
Світлана Листюк
Журналістка

Жертвою зловмисника стали майже 30 кіровоградців, а загальна сума спричинених збитків – до 500 тисяч гривень.

Протягом кількох місяців до Кіровоградського міського відділу міліції надійшло кілька десятків повідомлень від жителів міста про те, що вони стали жертвами так званих «домушників».

Зловмисники проникали не лише в квартири, а й в приватні будинки. «Наживою» були лише ювелірні вироби та гроші.

Злодієм виявився 30-річний житель обласного центру. Правоохоронцям навіть вдалося вилучити в нього частину золотих прикрас. Також з’ясувалося, що за крадіжки чоловік вже має низку судимостей.

У кожному випадку він уважно придивлявся до помешкання, перевіряв, щоб господарів не було вдома. Дзвонив у дзвінок, або стукав у ворота, якщо ніхто не відкликався, брався «до роботи». Працював злодій дуже швидко. Працівники карного розшуку затримали підозрюваного під час спроби збути викрадені ювелірні вироби. Крадене молодик продавав випадковим перехожим, а виручені кошти витрачав на власні потреби та наркотики.

За черговим фактом відкрито кримінальне провадження за ч. 3 ст. 185 Кримінального кодексу України (Крадіжка, поєднана з проникненням у житло, інше приміщення чи сховище). За вчинене молодику загрожує покарання у вигляді позбавлення волі на строк… всього лише від 3 до 6 років – розповідає т. в. о. начальника Кіровоградського МВ Сергій Коса.

Правоохоронці перевіряють причетність затриманого до інших аналогічних кримінальних правопорушень.

За матеріалами Кіровоградського МВ УМВС в області.

Поширити:

Залишити коментар:

коментар