Віце-прем’єр-міністр не крав підприємство. Чи крав?

Журналістка
Світлана Листюк
Журналістка

В офіційній біографії вже віце-прем’єр-міністра від Радикальної партії Валерія Вощевського розкопали факт, що стосовно нього було порушено кримінальну справу за спробу вкрасти підприємство «Шляхове ремонтно-будівельне управління №100».

Про це на своїй сторінці у Фейсбуці ще до голосування в Верховный Раді зазначив нардеп Мустафа Найєм.

«Саме тому ми вимагали голосувати склад Кабінету міністрів не пакетом, а окремо. Прочитайте другий абзац. Це офіційна об’єктивка, роздана народним депутатам перед голосуванням. Пан Вощевський, запропонований Радикальною партією Олега Ляшка, претендує на пост віце-прем’єр-міністра. Я не готовий нести відповідальність за Валерія Миколайовича », – написав він.

«2005-2006 рр. і 2008-2010 рр. – Голова правління ВАТ «ДАК» «Автомобільні дороги України», під час керівництва ДК намагався вкрасти ДП «ШРБУ №100» ВАТ «ДАК« Автомобільні дороги України ». Було порушено кримінальну справу », – наголошується в біографії.

Крім того, Вощевський був керівником «Укравтодору» за часів Януковича, але керував ним тільки два місяці (17.03.2010-17.05.2010).

Сам же Вощевський в Раді заявив, що «жодного випадку» в його житті, «який можна було б охарактеризувати як спробу вкрасти, не було», і ця ситуація є провокацією.

На питання Найєма, чи правда, що Вощевський має громадянство Мальти, він заявив, що «ніякого іншого громадянства, крім українського, ніколи не мав», повідомляє Укрінформ.

Вощевський також повідомив, що коли він був призначений главою «Укравтодору», то вже через тиждень йому з АП Януковича подзвонили і зажадали піти, погрожуючи в іншому випадку в’язницею.

«Я відмовився, і вже через тиждень на мене порушили справу. Її закрили потім, бо воно не мало підстав », – заявив Вощевський.

Лідер Радикальної партії Олег Ляшко заявив, що роздана біографія є провокацією, а спікер Гройсман пообіцяв розібратися з цим.

Як відомо, Вощевський разом з іншими 16 кандидатами включений до списку претендентів на міністерські посади, які повинні були голосувати пакетом.

Тож наразі у Верховній Раді переймаються проблемою – то крав Вощевський підприємство, чи не крав. Біографія кандидата Вощевського: кримінал чи провокація? Відразу видно, що ми таки рухаємося до Європи! Раніше таке запитання навіть не задавали б.

Поширити:

Залишити коментар:

коментар