На Кіровоградщині 10 місяців ніхто не захищає права дітей?

Журналістка
Світлана Листюк
Журналістка

У Вільшанському, Устинівському та Новгородківському районах кошти на виконання “Національного плану дій щодо реалізації Конвенції ООН про права дитини на період до 2016 року” не виділялися протягом 10 місяців. 

Про це сьогодні під час наради з питання попередження дитячих правопорушень повідомила начальник служби у справах дітей ОДА Наталія Чернявська.

В Устинівському районі на захист прав дітей спромоглися запланувати аж 300 гривень. На цю суму тут розраховували захищати права дітей протягом цілого року. А в Боринецькому районі та у місті Світловодську на 2014 рік взагалі жодної копійки на захист дітей не було заплановано.

Також Наталія Чернявська розповіла, що за 10 місяців поточного року в області було проведено 1635 профілактичних рейдів “Вокзал” та “Діти вулиці” з метою виявлення бездоглядних та безпритульних дітей. Під час цих рейдів було виявлено 342 дитини, які потребували захисту та підтримки. Для порівняння, за аналогічний період минулого року було проведено 1935 таких рейдів.

На 823 зменшилася й кількість обстежень житлово-побутових умов утримання та виховання дітей, які опинилися у складних життєвих обставинах. На думку Чернявської, це пов’язано із недостатнім фінансуванням.

Поширити:

Залишити коментар:

коментар