Президент надав громадянство України трьом іноземцям-кандидатам на посади в уряді

Журналістка
Світлана Листюк
Журналістка

Президент підписав укази про прийняття до громадянства України трьох іноземних громадян, кандидатури яких розглядаються парламентською коаліцією на посади у Кабінеті Міністрів.

Згідно з указами, які Президент підписав 2 грудня, до громадянства України приймаються Айварас Абрамавичус, Олександр Квіташвілі та Наталія Яресько. Про це повідомляє офіційне інтернет-представництво Президента України.

Коментуючи своє рішення, Петро Порошенко сказав: “Перед Україною стоять абсолютно непересічні виклики – надзвичайно складна ситуація в економіці, агресія з боку Росії, необхідність радикальних реформ та боротьби з корупцією. Усе це вимагає нестандартних рішень у державному управлінні. Ці рішення означають пошук кандидатів для нового Уряду не тільки в Україні, але й за її межами, особливо в тих країнах, які мають досвід виходу з системних криз зовнішнього і внутрішнього походження”.

Претендент на посаду в Уряді Олександр Квіташвілі відзначив: «Я працював над реформами в Україні протягом останніх трьох місяців, але моя любов до країни є набагато довшою. Я прийняв пропозицію працювати в Уряді України через відчуття глибокої поваги до України й українців. Я гордий, що став громадянином цієї великої країни з великим майбутнім». Олександр Квіташвілі обіймав посаду міністра охорони здоров’я, праці та соціальних справ Грузії.

Айварас Абрамавичус має потужний досвід інвестиційної діяльності в країнах Східної Європи. “Я гордий отримати громадянство України. Я 10 років одружений на українці, мої троє дітей народилися у Києві і є патріотами цієї прекрасної країни, котра проходить важкий етап свого розвитку. Я сподіваюсь, що мої зусилля та досвід допоможуть Україні досягти абсолютно іншого рівня економічного розвитку, привнесуть прозорість та відкритість у роботу Уряду і допоможуть впровадженню таких необхідних реформ у найкоротші строки”, – сказав Айварас Абрамавичус.

Наталія Яресько понад 20 років працює в Україні над залученням та управлінням іноземними інвестиціями. Користується довірою як в українському бізнес-середовищі, так і у міжнародних інвесторів. Н.Яресько отримала ступінь магістра в області державної політики в Harvard University Kennedy School of Government. “Я виросла в українській родині у США, але вже понад двадцять років живу і працюю в Україні. Я з гордістю прийму громадянство України, бо вона завжди у моєму серці, у моїй роботі і моїй родині. Я вдячна за можливість служити Народу України», – сказала вона.

Президент підписав укази щодо прийняття до громадянства України у відповідності до пункту 26 статті 106 Конституції України та статті 9 Закону України “Про громадянство України”. Прийняття до громадянства цих осіб становить державний інтерес, відзначається в указах.

Поширити:

Залишити коментар:

коментар