Радіації немає, а світло таки відключатимуть

Журналістка
Світлана Листюк
Журналістка

Заміри рівня радіаційного фону на Запорізькій АЕС показали – рівень нижчий за норму. Відбулося лише пошкодження обмотки генератора.

Про це під час прес-конференції повідомив Микола Гершкул – начальник міської філії ВАТ «Кіровоградобленерго», передає кореспондент Першої електронної.

Ремонтні роботи на АЕС, за його словами, планують завершити 5 грудня. А доти по Україні за командою диспетчера енергосистеми будуть здійснюватися відключення електропостачання.

До графіку відключень потрапляють і об’єкти соціальної сфери і промислові підприємства. В першу чергу енергією забезпечуватимуться водоканал, лікарні, котельні та інші стратегічні підприємства. Перелік об’єктів і часу відключень погоджено з владою.

«Кіровоградобленерго» не володіє енергогенеруючими потужностями, які могли б перекрити потреби в аварійній ситуації. Тому, якщо не буде збережено баланс енергоспоживання, автоматично буде відключено ціле місто», – пояснив Микола Гершкул.

Нагадаємо, на Запорізькій АЕС вийшов із ладу енергоблок потужністю 1 тис. МВт, внаслідок чого в об`єднаній енергетичній системі України виник дефіцитний баланс виробництва і споживання електроенергії.

Поширити:

Залишити коментар:

коментар