Кримінального провадження проти депутата Довгого не існує?

Журналістка
Світлана Листюк
Журналістка

Як повідомляли українські ЗМІ з посиланням на співробітника ОПОРИ Сергія Лєвінте, проти депутати ВР нового скликання О.Довгого відкрите кримінальне провадження. В УМВС стверджують – повідомлення про підозру у скоєні кримінального злочину цьому громадянину пред’явлено не було.

Нагадаємо, що Сергій Лєвінте на своїй сторінці у Facebook стверджував: “Відкрито кримінальне провадження проти О.Довгого за ст.157 ч.1. ККУ. Був тільки що за на допиті в слідчого. Є надія. Будем тримати на контролі”. Цю інформацію поширила низка провідних ЗМІ.

У прес-службі УМВС у Кіровоградській області Першій електронній газеті так прокоментували цю ситуацію: “13 грудня цього року  відповідно до поданої заяви інформацію було внесено до єдиного реєстру досудових розслідувань. У даний час проводиться досудове розслідуванні, але повідомлення про підозру у скоєні злочину у рамках цього провадження нікому не оголошено. Таким чином жодних прізвищ названо бути не може, адже справу відкрито за фактом, а не стосовно конкретних осіб”.

Нагадаємо, що спостерігачами ОПОРИ раніше заявляли про факти непрямого підкупу виборців у 102 виборчому окрузі через благодійні фонди, також 22 жовтня було зафіксовано факт дарування тонометрів ветеранам.

Наразі Олесь Довгий є позафракційним депутатом Верховної Ради України.

Поширити:

Залишити коментар:

коментар