Ситуація в зоні АТО станом на вечір 01.12.2014 (ІНФОГРАФІКА)

Журналістка
Світлана Листюк
Журналістка

Найзапекліші бої точилися за Донецький аеропорт. Вже третій день поспіль бойовики здійснюють безрезультатні спроби його штурму. За оперативними даними, у штурмі аеропорту безпосередню участь беруть російські спецпризначенці, але це не допомагає противнику. Аеропорт залишається під контролем наших військових. Ворог зазнає істотних втрат.  
Також під Донецьком з артилерії, мінометів терористи неодноразово  обстріляли позиції сил АТО під н.п. Опитне, Піски, Георгіївка, Максимільянівка, Авдіївка. Під Авдіївкою та Опитним наша артилерія спрацювала на випередження і ворог був змушений відступити. З реактивних установок «Град» та мінометів бойовики двічі обстріляли українські  опорні пункти біля с.Тоненьке.

Посилилися обстріли бойовиків і на Луганському напрямі. Терористи з артилерії та мінометів обстріляли позиції сил АТО біля н.п. Станиця Луганська, Артема, Макарове, Геївка, Щастя. В районі с. Нижньотепле Станично-Луганського району терористи двічі завдали удару з  «Граду».

На Бахмутівській трасі терористи після трьох обстрілів з реактивних установок «Град» спробували атакувати наші позиції біля села Сокільники. Атаку відбито. Також з «Градів» бойовики обстріляли позиції сил АТО біля с.Кримське. З мінометів та стрілецької зброї – опорні пункти біля селища Донецький та Трьохізбенка.

На Дебальцевському напрямі терористи з гранатометів та стрілецької зброї обстріляли позиції сил АТО поблизу сіл Нікішине, Малоорлівка та Дебальцеве.
На Маріупольському напрямі з «Градів» терористи обстріляли наші позиції біля с.Старогнатівка. З артилерії та мінометів – опорні пункти та блокпости сил АТО біля сіл Новоласпа, Миколаївка, Богданівка, Павлопіль. У 14 км від порту Бердянська прикордонники зафіксували проліт 1 безпілотника. Ситуація в Маріуполі залишається спокійною.

За минулу добу загинуло 3 наших військових, 14 дістали поранень.
Учора на полігоні Національної гвардії під Києвом завершився тест-драйв нового броньовика від українського виробника – НВО «Практика». Робоча назва бронеавтомобіля КOZAK 2014. По завершенні тест-драйву новий броньований транспортний засіб обстріляли з кількох видів зброї з відстані у півсотні метрів. Техніка витримала обстріл. Попередньо за участю офіцерів та бійців, які були на передовій, було складено перелік зауважень і доповнень до останнього прототипу. Випробування останньої версії прототипу відбулося перед початком серійного випуску цього автомобіля.

Звертаємо увагу журналістів, що від сьогодні запроваджено нові правила роботи журналістів в зоні АТО. Пересування у небезпечній зоні відбуватиметься лише у супроводі військових – офіцерів прес-служби після отримання акредитації в Службі безпеки України.

За минулий тиждень виїзні бригади підприємств-учасників Державного концерну «Укроборонпром» відремонтували 13 одиниць бронетехніки, серед якої – 7 БТРів (-70, -3 та -4) та 2 автомобілі.

Також власними потужностями Концерн відновив 4 основних бойових танки Т-64. Наразі уся відновлена техніка відвантажується до зони АТО.

Два підприємства концерну отримали замовлення на ремонт авіаційної техніки. Зокрема, Державне підприємство «Конотопський авіаремонтний завод «Авіакон» дообладнає вертоліт Мі-24П під використання приладів нічного бачення.

Станом на 1 грудня в рамках акції «Підтримай Українську армію» на рахунки Міністерства оборони України в якості допомоги Збройним Силам України від юридичних і фізичних осіб надійшло 151,722 мільйона гривень. З цієї суми 139,762 мільйона гривень — грошові перекази на матеріально-технічне, решта — на медичне забезпечення Збройних Сил України. Завдяки дзвінкам на єдиний мобільний номер «565» на підтримку Української армії перераховано 36,908 мільйона гривень (усі — на матеріально-технічне забезпечення ЗС України). Крім того, на рахунки Міноборони надійшло іноземної валюти в гривневому еквіваленті – 3 млн 166,5 тисячі гривень.

Поширити:

Залишити коментар:

коментар