У виправних закладах Кіровограда та області «Територія успіху» демонструє фільми

Журналістка
Світлана Листюк
Журналістка

Партнер Мандрівного фестивалю документального кіно про права людини Docudays в Кіровограді – громадська організація «Територія успіху» організували перегляд фільмів в Кіровоградському слідчому ізоляторі.

Фестиваль документального кіно продовжує демонструвати найкращі роботи режисерів з усього світу. Так, 26 листопада глядачами були малолітні ув’язнені віком від 16 до 18 років.

Для них спочатку продемонстрували фільм режисерської ініціативи «Вавилон 13», стрічку під назвою – «Євромайдан. Чорновий монтаж». Документальний фільм змонтовано із матеріалів багатьох режисерів, які знімали революційні події 2013-2014 року на Майдані. Крім того, підлітки проглянули фільм «Лізо, ходи додому» режисерки із Литви – Оксани Бурая. Стрічка розповідає про те, як дівчинка знаходить прихисток в природі від буденних проблем родини: п’яної матері, гулянь в домі та криків на неї. Найбільш приголомшливим у цьому фільмі є те, що він дозволяє усвідомити жах ситуації, але не піддатися темряві гнітючих подій на екрані. У стрічці немає спроб подати якийсь соціологічний зріз – це радше результат бажання якомога правдивіше зафіксувати дорослий світ крізь не зіпсутість дитячого сприйняття.

27 листопада цей фільм продемонстрували у Кіровоградській виправній колонії №6 координатори фестивалю з громадської організації «Територія успіху» Євген Гурницький та Кісільова Марина.

Після перегляду пройшло коротке обговорення проблем, піднятих у фільмах.

Поширити:

Залишити коментар:

коментар