Кіровоградщина: “Пентаксим” закінчується, вакцина проти БЦЖ – теж. Що далі?

Журналістка
Світлана Листюк
Журналістка

На Кіровоградщині закінчуються вакцини «Пентаксим» та проти БЦЖ. Міністерство охорони здоров’я не провело тендер. Тож лікарі допрацьовують залишки. А що далі?

Кожен 8-й мешканець Кіровоградської області перехворів на ГВРЗ цього осіннього сезону. Минулого тижня цей показник зріс ще на 8%.

Про це повідомив Ігор Бойчук, заступник начальника держсанепідслужби області. За його словами минулого тижня до лікарень області звернулось 3924 хворих на грип і ГРВІ. З них – 2847 дітей. Госпіталізовано 230 осіб, з них 160 дітей.

Разом із тим, в Новоархангельському, Ульяновському, Компаніївському та Гайворонському районах не було зроблено жодного щеплення.

У деяких районах не проводиться вакцинація проти вірусних хвороб, у тому числі ГРВІ, через відсутність вакцини.

Про це повідомив директор департаменту охорони здоров’я Кіровоградської ОДА Олег Рибальченко. За його словами цього року міністерство охорони здоров’я не проводило тендер на закупівлю вакцин і лікарям доводиться працювати з минулорічними залишками.

А найгірша ситуація склалася з вакцинами «Пентаксим» (для дітей першого року життя), яких залишилося всього 80, і ще – з вакциною проти БЦЖ, яких на всю область залишилось 400 доз.

Довідково. Пентаксим – вакцина для профілактики дифтерії, стовбняка, коклюшу, поліомієліту і захворювань, викликаних Haemophilus influenzae типу b.

Поширити:

Залишити коментар:

коментар