Пікет Кіровоградської обласної прокуратури: активісти вимагають від облпрокурора писати заяву, перша кров… (ФОТО)

Журналістка
Світлана Листюк
Журналістка

У Кіровограді сьогодні вимагають люструвати обласного та міського прокурорів. Принаймні, на віче, яке зібралося сьогодні біля обласної прокуратури вимагають від обласного прокурора Леоніда Панченка написати заяву.

Спочатку громада зайшла в вестибюль прокуратури і вимагала вийти поспілкуватись із ними прокурора області Леоніда Панченка. Посадовець, який врешті решт вийшов до людей, спростував будь які звинувачення в корупції та незаконно нажитому майні, зокрема заявив, що ні маєтків, ні автомобіля Лексус не має, а годинник, який він показав на вимогу активістів, «коштує стільки ж само, як і ваш».

Проте, як традиційно складається на подібних заходах, сторони конфлікту не завжди чекають на чиюсь відповідь. Тож Леонід Панченко заявив, що повертається до свого кабінету продовжувати роботу. За ним вслід вирушили й активісти.

Наразі мітинг біля обласної прокуратури триває. Люди зачитують свої вимоги, серед яких – відставка прокурора міста, люстрацію заступника прокурора області тощо.

По периметру будівлі прокуратуру охороняють міліціонери та міцні хлопці в балаклавах і камуфляжах.

Посиленні наряди міліції з великими труднощами стримують натовп. Тим, хто вже потрапив всередину приміщення, вийти на вулицю не можливо. Не обійшлося й без крові. Сторони звинувачують в провокаціях одна одну. Не виключено, що можуть постраждати міліціонери-спецпризначенці. Судячи з вигуків активістів, саме їх почали звинувачувати в різних проблемах в першу чергу.

Тим часом з 1 грудня 2014 року розпочинається люстраційна перевірка чиновників, призначення і звільнення яких здійснюється президентом України. Відповідне розпорядження підписав глава держави Петро Порошенко.

Згідно з розпорядженням, перевірка стосуватиметься перших заступників та заступників голови Служби безпеки України, начальників відповідних підрозділів Центрального управління СБУ, генерального прокурора України.

А ще сьогодні професійне свято – День працівників прокуратури. Тож складається враження, що ініціювали пікет під прокуратурою аж ніяк не випадково.

Поширити:

Залишити коментар:

коментар