Народне віче просить Президента звільнити генпрокурора Ярему

Журналістка
Світлана Листюк
Журналістка

Народне віче, яке зібралося на Майдані 30 листопада, прийняло звернення до Президента щодо звільнення Генпрокурора Віталія Яреми за «тотальний безкарний розгул бандитизму та корупції в Україні».
Резолюція з відповідною вимогою до Президента України Петра Порошенка та Голови Верховної Ради України Володимира Гроймана була прийнята на народному віче на Майдані у присутності близько трьохсот людей, передає кореспондент Укрінформу.

«Президенту України П. Порошено, Голові Верховної Ради В.Гройсману! Ми, громадяни України, активісти Майдану, представники громадських організацій та ініціатив з усієї України, присутні на народному вічі в місті Києві на Майдані 30 листопада 2014 року, звертаємося до вас з вимогою. За бездіяльність, невідповідність компетенції займаної посади, неморальну етику Генерального прокурора України, яка призвела до тотального безкарного розгулу бандитизму та корупції в Україні… <…>та гальмування проведення люстрації в органах прокуратури і судах України, звільнити із займаної посади Генерального прокурора Віталія Ярему», – зачитав резолюцію координатор Координаційної Ради Майдану Андрій Хома.

За словами присутнього на вічі журналіста і блогера Сергія Іванова, розміри хабарництва в прокуратурі при Яремі зросли до небувалих обсягів.

«Кажуть, навіть при Пшонці (генпрокурор 2010-2014рр. – авт.) такого розміру хабарництва не було, як при Яремі. Я спілкуюсь з працівниками прокуратури, бо я до узурпації донецьким кланом також там працював, і чую від хлопців, які там залишалися, що такого обсягу корупції ані при Потебеньку (генпрокурор 1998 -2002рр. – авт.), якщо згадати зовсім вже демонічні фігури, ані при Піскуні (генпрокурор 2002-2003рр. – авт.), а він також бізнесмен, не було», – зауважив Іванов.

За його словами, навіть кримінальне провадження щодо колишнього першого віце-прем’єра Сергія Арбузова було відкрито лише у травні. «Увага, три місяці було у Арбузова, коли він не мав жодного процесуального статуту і міг спокійно вивезти статки, що, я думаю, він і зробив», – зазначає Іванов.

Він вважає, що парламент має заслухати звіт Генпрокурора.

Поширити:

Залишити коментар:

коментар