Кому допомагають в Центрі соціально-психологічної допомоги? (ФОТО)

Журналістка
Світлана Листюк
Журналістка

За 10 місяців 2014 року до обласного центру соціально-психологічної допомоги звернулося 313 осіб. Із них в рамках денного стаціонару допомогу отримали 20 осіб, на цілодобовому перебувало 55 людей. Консультації по телефону потребували 106 осіб. На сьогоднішній день у закладі перебуває 12 людей, які опинилися в складних життєвих обставинах. 

Кіровоградський обласний центр соціально-психологічної допомоги був створений у 2006 році. Його основним завданням стало надання невідкладних психологічних, соціально-побутових, педагогічних, медичних, інформаційних, юридичних послуг та послуг з працевлаштування особам, які перебувають у складних життєвих обставинах.

Центр відкритий для кожного, кому потрібна допомога. Та найбільше його підтримки потребують жертви сімейного насильства, безпритульні, жебраки. Люди, яким нікуди подітися й нема де шукати прихистку можуть сміливо звертатися сюди. Для потреб таких осіб у Центрі облаштовано цілодобовий стаціонар. Проживання тут (протягом трьох місяців – 90 діб) забезпечується за рахунок держави та є безкоштовним для людей.

У Центрі людям не лише пропонують нічліг, а й гаряче харчування, ліки, засоби гігієни, одяг та взуття, а ще допомагають оформити грошову допомогу, поновити документи, пройти професійне навчання і влаштуватися на роботу.

В залежності від складності проблеми, в яку потрапила особа, спеціалісти Центру складають індивідуальну програму допомоги та допомагають її виконати, щоб повернути людину до нормального життя. Зокрема, клієнти Центру можуть отримати консультації з соціально-побутових, юридичних, психологічних, соціально-педагогічних питань. Для зручності людей спеціалісти проводять особисті зустрічі і працюють в телефонному режимі.

Зарахування до центру осіб, що перебувають у складних життєвих обставинах, провадиться на підставі їх письмової заяви (самозвернення) або за письмовим направленням будь-якого структурного підрозділу облдержадміністрації або органу місцевого самоврядування.

Основними проблемами, з якими сюди звертаються, є: безпритульність, конфліктні ситуації в сім’ї, особисті проблеми, втрата документів або взагалі їхня відсутність, проблеми залежностей, непристосованість до життя (колишні діти-сироти та діти, позбавленні батьківського піклування), потреба в соціально-психологічній адаптації після звільнення з місць позбавлення волі. Загалом за 10 місяців 2014 року Клієнтам Центру було надано 13306 послуг.

В результаті роботи спеціалістами Центру були досягнуті наступні результати:
– відновлено втрачені соціальні зв’язки – 25;
– налагоджено стосунки з родичами – 30;
– організовано медичне обстеження – 51;
– отримано допомогу в догляді, лікуванні – 46;
– отримано реєстрацію – 17;
– вирішено житлово-побутові проблеми, в тому числі поліпшення житлових умов – 36;
– влаштовано на роботу/ навчання – 42;
– оформлено/ відновлено документи – 49.

Наталія Вінницька для Першої електронної газети

Адреса центру:
м. Кіровоград, вул.. Короленка, 50

Директор – Вінницька Наталія Миколаївна,
тел.. 224617, 0994425696, 0972294824

Поширити:

Залишити коментар:

коментар