Важливо

Що сталося з промисловістю Кіровоградщини цього року?

Світлана Листюк
Журналістка
Світлана Листюк
Журналістка

Головне управління статистики в області повідомляє про розвиток промисловості на Кіровоградщині протягом січня – жовтня 2014 року.

Індекс промислової продукції у жовтні 2014р. порівняно з попереднім місяцем та жовтнем 2013р. становив відповідно 114,9% та 97,7%, за підсумками січня–жовтня 2014р. – 103,3%.

У добувній промисловості і розробленні кар’єрів у січні–жовтні 2014р. порівняно з січнем–жовтнем 2013р. обсяг виробництва продукції зменшився на 11,8%, у т.ч. у добуванні каменю, піску та глини – на 41,3%.

На підприємствах переробної промисловості приріст виробництва у січні–жовтні 2014р. порівняно з відповідним періодом попереднього року становив 10,5%.

У виробництві харчових продуктів, напоїв та тютюнових виробів випуск промислової продукції порівняно з січнем–жовтнем 2013р. збільшився на 23,5%, у т.ч. у виробництві інших харчових продуктів – у 1,7 рази, олії та тваринних жирів – на 19,7%, м’яса та м’ясних продуктів – на 1,9%.

У цей період зросло виробництво олії соняшникової нерафінованої на 127 263 т, цукру білого кристалічного бурякового – на 30 764 т, олії соєвої нерафінованої – на 6 682 т, олії соняшникової – на 3 468 т, виробів кондитерських – на 2 116 т, виробів ковбасних – на 1 042 т, м’яса свиней – на 982 т, виробів здобних – на 196 т, горіхів, арахісу та насіння – на 156 т.

На підприємствах із виробництва гумових і пластмасових виробів та іншої неметалевої мінеральної продукції випуск товарів збільшився на 4,6%.

У текстильному виробництві індекс промислової продукції у січні–жовтні 2014р. становив 80,6%, машинобудуванні – 87,2%, металургійному виробництві – 93%, на підприємствах з виготовлення виробів з деревини, виробництві паперу та поліграфічній діяльності – 95,1%, з виробництва хімічних речовин і хімічної продукції – 99,9%.

На підприємствах з постачання електроенергії, газу, пари та кондиційованого повітря індекс промислової продукції у січні–жовтні 2014р. становив 88,9%.

Поширити:

Залишити коментар:

коментар

Будьте першим, що прокоментував

Залишити коментар

Адреса вашої електронної пошти не буде опублікована.


*