ООН підтримує Олександрівський район

Журналістка
Світлана Листюк
Журналістка

У  залі Олександрівської районної ради відбувся  районний семінар-презентація третьої фази Проекту ЄС/ ПРООН „Місцевий розвиток, орієнтований га громаду”.  Участь у форумі взяли керівники району, їх заступники  сільські  та селищні голови, голови громадських організацій, а також координатор Проекту в області Тетяна Головченко. 

Як розповів Першій електронній перший заступник голови районної державної адміністрації Василь Кириченко.  таке чисельне  представництво обумовлено тим,  що районна влада надає великого значення  співпраці з міжнародними організаціями, аби залучити в район кошти інвесторів для пожвавлення економічного розвитку  Олександрівщини.

Як відомо, чимало сільських громадських  організацій вже брали участь у цьому проекті і завдяки йому  реалізували  на своїх територіях чимало задуманого у подальшому розвитку  об’єктів соціальної сфери.  До цього часу  уже фінішували  дві фази  проекту.

„За період реалізації  другої фази Проекту  в районі здійснено вісім  проектів на загальну суму  1769,145 тис грн. Чимало заходів було реалізовано в галузі енергозбереження, ремонту закладів соціальної сфери, інноваційних технологій в енергоефективності,  створення  сільськогосподарських обслуговуючих кооперативів, зокрема  в селі  Михайлівці. У школах району замінено багато вікон звичайних вікон на енергозберігаючі, встановлено  котли на альтернативних видах палива, відремонтовано приміщення соціальної сфери.  Загалом у двох фазах Проекту взяли участь  18 громад, найбільше серед районів області. На часі старт  третьої. І  Олександрівський район ввійшов у третю фазу проекту,” – зазначила Тетяна Головченко. Вона також підкреслила, що ця фаза орієнтована насамперед на реалізацію мікропроектних пропозицій в галузі охорони здоров’я, навколишнього середовища, енергетики, водопостачання, підтримки малих економічних ініціатив. За умовами  Проекту  в результаті відбору на конкурсній основі чотири громади зможуть реалізувати  свої пропозиції в життя за  значної фінансової підтримки  міжнародних організацій.

Тож на семінарі  було підписано Угоду  про партнерство між Програмою  розвитку  Організації Об’єднаних Націй та Олександрівською районною державною адміністрацією та  Олександрівською  районною радою.

Поширити:

Залишити коментар:

коментар