Кіровоградська дітвора познайомилась із театром ляльок

Журналістка
Світлана Листюк
Журналістка

Майже сорок років поспіль, наприкінці листопада, колектив Кіровоградського академічного обласного театру ляльок проводить різноманітні заходи в рамках тижня «Театр – дітям та юнацтву».Як правило, у театрі організовуються екскурсії, виставки робіт художників, дитячих малюнків, ляльок; проводяться творчі майстер-класи з ляльководіння або виготовлення різного реквізиту і бутафорії. Відвідувачі театру мають змогу зазирнути в театральне закулісся і дізнатися деякі секрети народження театральної ляльки, з якими дітвору  знайомлять досвідчені майстри своєї справи: художники Оксана Шарій,Тетяна Царюк, Ганна Додатко та актори театру – заслужена артистка України Вікторія Ставріаніді-Стогодюк, Інна Кущ, Тетяна Ігнатієва та інші.

Вже давно стали традиційними творчі зустрічі лялькарів з відвідувачами  меморіального музею М.Кропивницького та читачами обласних бібліотек для дітей і юнацтва, організовані спільно з працівниками цих закладів культури.

Ось і цього разу у затишних залах бібліотек та музею діти уважно слухали розповідь педагога-організатора Яни Третяк про історію та сьогодення театру, із захватом спостерігали за вправними рухами ляльок у руках Вікторії та з веселим задоволенням приміряли на себе маски знайомих казкових персонажів.

Такі зустрічі сприяють зацікавленості дітей театральними професіями і мистецтвом граючої ляльки, а також допомагають зрозуміти загадковий світ театру.

Поширити:

Залишити коментар:

коментар