У Кіровограді дегустували поезію та зізнавалися в коханні… (ФОТО)

Журналістка
Світлана Листюк
Журналістка

Днями у Кіровограді відбувся справжній кавовий фест, а за сумісництвом – “Поетичний каппінг”. Десятки кіровоградців зізнавались каві у коханні, присвячуючи їй вірші та співаючи для неї пісень.

Як розповіла Першій електронній одна з організаторок заходу Вікторія Гапоненко, каппінг – це професійна дегустація кави. «Ми ж пропонуємо дегустувати поезію і прозу про каву, шоколад, насиченість емоціями, образами, лірикою, мріями. Ми оцінюємо післясмак, насолоджуємося стилістикою читання, манерою нюансувати голосом, співом. Оцінюємо витонченість рим і мелодійність, співіснування звуків, слів, аромоксамиту шоколаду, магії кави. Це все увиразнюється настроєвістю інтер’єру Львівської майстерні шоколаду, в якій, здається, зупиняється час», – розповідає Вікторія.

За кавою у тихому теплому колі на клаптику Львова у Кіровограді, майже півсотні фанатів кави пришли послухати поезію про каву. Більшість учасників поетичного марафону зізнаються, що свою твори вони писали спеціально для цього заходу. Хто ж не володіє римованим пером, читав чужі рядки, але вносячи свою емоційну лепту до тексту.

Справжньою несподіванкою (номером поза сценарієм) став семирічний хлопчик Назар, який увічливо представивши себе та свою родину, виступив із коротким монологи: «Не буде шоколаду – не буде дітей!». Потім юнак з посмішкою додав: «У мене все» – і, під шквал оплесків, повернувся на своє місце.

Організатори заходу, студентки КДПУ ім. В. Винниченка, Вікторія Гапоненко та Альона Олійник, запевнили, що каппінг стане традиційним для Кіровограда.

Поширити:

Залишити коментар:

коментар