У Кіровограді презентували новий вимір Революції Гідності (ФОТО)

Журналістка
Світлана Листюк
Журналістка

 Сьогодні, 27 листопада, в обласному краєзнавчому музеї відкрилася виставка під назвою «Революція Гідності – кіровоградський вимір», присвячена українській Революції Гідності.

Як зазначили працівники музею, таким чином вони намагаються зберегти для людей пам’ять про минулорічні події на Київському Майдані. Тоді, внаслідок дій злочинного режиму, мирний протест студентської молоді перетворився на всенародний революційний рух. Наслідком його стали не лише докорінні змін у свідомості українців, а й політичний переворот у державі.

Основу експозиції склали роботи місцевих фотокореспондентів та речі, які безпосередні учасники Євромайдану зібрали під час мітингів у Кіровограді та протистоянь у Києві.

Серед експонатів – документи і фотографії, гільзи і патрони, уламки сльозогінних та шумових гранат, особисті речі майданівців з Києва і Кіровограда. Тут і хустки з революційною символікою, і каска з вручну намальованим тризубом, а ще герб України, який майданівці винесли зі спаленого Будинку Профспілок, легендарне синьо-жовте піаніно і навіть автомобільні шини, які стали одним із символів боротьби на Майдані.

На відкритті виставки відвідувачі одночасно і з тугою, і з радістю в очах розглядали знайомі кожному речі, переглядали кадри з фільму «Небесна сотня» (з циклу фільмів «Зима, що нас змінила»), а ще слухали патріотичні вірші зі збірника революційної поезії «До барикад» у виконанні Олени Горобець. Активістка закликала людей не бути байдужими, не зупинятися на досягнутому, а зробити все, щоб захистити нашу державу від зовнішнього ворога.

На завершення присутні пом’янули хвилиною мовчання пам’ять усіх Героїв Небесно Сотні, які під час Революції Гідності віддали власне життя, захищаючи право українського народу жити у демократичній країні.

Поширити:

Залишити коментар:

коментар