Порошенко поговорив з Путіним. Той погрожує війною через бажання України йти до НАТО

Журналістка
Світлана Листюк
Журналістка

Учора пізно ввечері Президент Петро Порошенко провів телефонну розмову з президентом Росії Володимиром Путіним.

Посол Росії Михайло Зурабов, який найймовірніше всього був присутнім при розмові,  вийшов з адміністрації президента 22.00. Принаймні, там його бачили  журналісти, які очікували завершення фракції Блоку Петра Порошенка, повідомляють різні джерела.

Також Путін погрожує Україні новими хвилями агресії зі сходу, якщо та не визнає донецькі республіки, повідомляє «Зеркало недели».

Пізніше представник АП повідомила, що саме в цей час відбувся важка розмова з Путіним у присутності посла Росії. На засідання фракції Президент прийшов незадоволеним.

«Є проблема з Росією – вони погрожують розпочати наступ і вимагають визнання сепаратистської республік, а також відмови від вступу в НАТО і ЄС», – повідомиляє видання.

Ще одна людина, близька до Президента, повідомила, що контактів з Москвою не було більше тижня, після саміту в Австралії.

«Якщо раніше вони говорили по телефону мало не кожен день, плюс ми спілкувалися через посередників, то зараз всі контакти припинились. І ми не розуміємо, що Путін задумав », – наводить видання слова ще одного джерела напередодні.

У четвер на робочій групі з підготовки коаліційної угоди стався скандал. Причиною стало те, що Блок Порошенко не хотів підписувати документ в редакції, яка передбачала вступ України в НАТО. Представники інших фракцій цей пункт відстояли.

У п’ятницю на зустрічі з громадськими активістами Майдану Петро Порошенко був злий і дав зрозуміти, що дуже незадоволений таким рішенням.

«Ви думаєте, що ви зробили краще, але насправді – тільки гірше. Скоро Альянс зробить заяву, що не може нас прийняти. Я буду зараз про це говорити з Байденом, щоб цього не робили », – сказав Президент активістам.

«Через те, що у нас військовий конфлікт на Сході, в Альянс нас ніхто не прийме. Зате Путіна це тільки розсердить », – нарікають соратники Президента.

Поширити:

Залишити коментар:

коментар