Післязавтра у Кіровограді може відкритися вуличний універ

Інститут світової політики за підтримки Міжнародного фонду «Відродження» планує провести у Кіровограді на вулиці Великій Перспективній акцію «Вуличний євроуніверситет» 5 вересня.

Про це ПЕГ повідомили її організатори.

У рамках «Вуличного євроуніверситету» заплановані два заходи:

О 12:30 — офіційне відкриття виставки карикатур, присвячених європейській інтеграції;

О 13:00 професор Києво-Могилянської академії Олексій Гарань дасть імпровізовану лекцію на тему європейської інтеграції. Мешканці міста зможуть задати професору своє питання.

Як кажуть ініціатори акції, малюнки, представлені на «Вуличному євроуніверситеті», ілюструватимуть дві реальності у більш ніж двадцяти вимірах соціального, економічного, політичного життя в Україні та країнах ЄС. Ілюстрації були створені відомими українськими художниками: Мариною Туровською, Костянтином Каланчевим, Ігорем Бежуком та Олексієм Кустовським на замовлення Інституту світової політики.

«Вуличні євроуніверситети» вже презентувалися у Києві, Одесі, Дніпропетровську, Вінниці, Чернігові, Ніжині, Полтаві, Кременчуці, Сумах та Конотопі.

«Вуличний євроуніверситет» – метафорична назва публічних заходів, під час яких лідери громадської думки, експерти з відповідної тематики мають змогу безпосередньо спілкуватися з пересічними громадянами. У рамках «Вуличного євроуніверситету» проходять виставки карикатур, які охоплюють найбільш значущі проблеми європеїзації. Раніше проект «Вуличних євроуніверситетів» був також підтриманий USAID, UNITER, Pact, Global Reporting та Swedish Institute.

На жаль, міська влада досі не визначилася з точним місцем, запропонованим для проведення, додають організатори.

Поширити:

Залишити коментар:

коментар