Весною будуть ще одні вибори?

Журналістка
Світлана Листюк
Журналістка

Коаліція народних депутатів у Верховній Раді нового скликання зобов’язалася провести місцеві вибори з урахуванням реформи децентралізації місцевого самоврядування в першій половині 2015 року.

Про це йдеться в тексті угоди, яку було підписано 21 листопада партіями “Блок Петра Порошенко”, “Народний фронт”, Радикальна партія, об’єднання “Самопоміч” та ВО “Батьківщина”, повідомляє “РБК Україна“.

Також у тексті угоди прописана “зміна системи місцевих виборів з метою забезпечення справедливого представництва виборців у місцевих радах, збереження мажоритарної системи на рівні сільських і селищних рад та запровадження пропорційної виборчої системи з відкритими списками при проведенні місцевих виборів на інших рівнях”.

Крім того, вибори міських голів великих міст повинні будуть проводитися в два тури і за принципом абсолютної більшості виборців.

В угоді передбачено зменшення граничного кількості депутатів місцевих рад, а також внесення змін у законодавство про статус Києва з метою забезпечення європейських стандартів місцевого самоврядування у столиці.

Нагадаємо, до підписання угоди в партії “Блок Петра Порошенко” повідомляли, що учасники коаліційних переговорів не змогли домовитися про виборчу систему на місцевих виборах, так як багато хто хотіли залишити мажоритарну систему.

Поширити:

Залишити коментар:

коментар