У Новоукраїнці вшанували пам’ять жертв голодоморів (ФОТО)

Журналістка
Світлана Листюк
Журналістка

У Новоукраїнці, як і по всій Україні,  відбулися заходи  з вшанування пам’яті жертв голодоморів. На мітинг-реквієм, який проходив біля Центрального Палацу культури  прийшли з квітами та свічками новоукраїнці різних поколінь.

З жахливими фактами людських страждань присутніх на заході ознайомив директор районного краєзнавчого музею Микола Гаращенко. Історичні, документальні довідки які використав у своїй промові до земляків краєзнавець,  розкривали повну зловісну картину поневолення українського народу голодом, що й було цілеспрямованою державною політикою того часу.

У цілковитій тиші лунали шокуючи факти трагедії українського народу. І як реквієм за безвинно убієнним прозвучала пісня у виконанні аматорів художньої самодіяльності «Молімося, браття…».

А потім представники влади та активна громадськість взяли участь в  поминальній ході, покладанні квітів та запаленні свічок  біля Пам’ятного знаку загиблим в роки Голокосту.  Біля пам’ятника Голодомору до присутніх звернувся і благочинний Новоукраїнського округу отець Петро, який закликав людей пам’ятати  ту жахливу сторінку нашої історії, жити так, щоб ніколи не допустити подібного і  щиро молитись за мир в Україні, за добро та мудрість, які так нині необхідні нашій державі.

Поширити:

Залишити коментар:

коментар