Як кіровоградські танцюристи в македонській столиці світ підкорювали (ФОТО)

Журналістка
Світлана Листюк
Журналістка

Шестикратний володар Гран-прі престижних Міжнародних конкурсів та фестивалів в Україні та Європі Народний художній колектив України театр танцю «В гостях у казки» повернувся з фестивального туру Болгарія – Греція – Македонія. Учасники колективу відвідали столицю Болгарії Софію, міста Греції – Ханіоті та Солонніки, столицю Македонії Скоп’є.

Окрім України (нашу державу представляли 7 колективів, серед яких і кіровоградський) до Греції завітали понад 38 художніх колективів з Австралії, Ізраїлю, Греції, Словаччини, Туреччини, Угорщини, Македонії, Сербії, Хорватії, Албанії, Боснії та Герцоговини, Польщі, Болгарії, України, Росії, Латвії, Литви, Естонії, Румунії, Молдови. Загалом учасниками свята стали майже 2000 дітей.

Безпосередньо в Міжнародному фольклорному фестивалі в Македонії «Скоп’є – 2014» взяли участь 11 творчих колективів із різних країн Європи. Концерти розривали головну сцену міста ¬ – «Універсальну залу», а центральні вулиці столиці були вщент заповнені фестивальними парадами.

На всіх гала-концертах, що проходили в двох столицях, кіровоградці проходили до фіналу. Театр танцю «В гостях у казки» сценаристи ніби залишали на десерт, адже колектив ставав прекрасним завершальний акордом усіх концертів.

Народний художній колектив України, театр танцю «В гостях у казки» достойно представив Україну на Міжнародному форумі і ще раз довів усім, що в Україні живеобдарована талановита молодь, а Кіровоград – столиця хореографії! А невеличке селище Нове – невичерпне джерело творчості, фантазії, енергії та духовності.

Найкращі враження залишились і в юних учасників. Діти жили на півострові Халкідікі в комфортних номерах розкішного готелю. Щовечора стомлені від прогулянок містечком Ханіоті, але щасливі від нових пригод, маленькі артисти ніжились у теплій водичці Егейського моря.

У Скоп’є юні українці побували на площі Олександра Великого (Македонського), біля унікальних фонтанів.

А на завершення відпочивали на пікніку з усіма учасниками фестивалю, де обмінювались враженнями від мистецької феєрії та ділились народними традиціями з новими друзями.

Кіровоградці гідно представити Україну на Міжнародному молодіжному форумі мистецтв, показали творчий потенціал нашої області і держави у всій красі.

Поширити:

Залишити коментар:

коментар